2020-10-22 12:31

Scandal fără precedent la Casa de Cultură a Studenților din București

 |  13:44
Scandal fără precedent la Casa de Cultură a Studenților din București

Prin intermediul unei scrisori deschise (vezi documentul în facsimil) adresată mai multor miniștri, prim-ministrului Ludovic Orban și președintelui Academiei Române, Ioan Aurel Pop, un grup de angajați ai Casei de Cultură a Studenților din București și peste 60 de artiști și oameni de cultură, trag un semnal de alarmă privind dezastrul managerial pus în scenă de cei doi directori impuși de PNL.

Este vorba despre directorul Sorin Constantin Ganciu (FOTO), detașat de la Direcția de Administrare a Fondului Locativ Sector 6, și directorul adjunct Dorin Adrian Coteț, transferat, în urma unor conflicte de muncă, de la CCS Galați. „Cu un limbaj trivial și un comportament ce lasă de dorit pentru o instituție de cultură, numiții domni directori au adus o atmosferă foarte încordată, tensiunile atingând cote alarmante de la o zi la alta, nemaiîntâlnite vreodată în Casa de Cultură a Studenților din București, neputându-se purta un dialog civilizat, impunând decizii autocratice, discreționare, eronate și de multe ori în afara cadrului legal, afișând o atitudine conflictuală, eludând rolul principal al Casei de Cultură a Studenților. Conducerea interimară nu a prezentat nici până în momentul de față, după mai bine de 5 luni, un plan managerial care să continue și să susțină activitatea principală a instiluției. În schimb a adoptat un mod de hărțuire psihologică nemaiîntâlnită, conduită ostilă, comentarii verbale și acțiuni imorale, fapte ce contravin Legii nr. 167/7.08.202r, astfel încât unii dintre angajații CCSB și-au prezentat demisia sau au optat pentru lucrul în telemuncă ori concedii de odihnă, numai ca se nu mai fie supuși stresului indus. Recent, ca urmare a acestei stări, s-a înregistrat și un caz rarissim: o intervenție de urgență cu ambulanța, în urma unui atac de panică ce a necesitat internarea unuia dintre angajați”, se menționează în scrisoarea deschisă. 

„Una dintre măsurile abuzive, nemaiîntâlnite într-o instituție publică, este aceea de a ține încuiate ușile de la intrarea principală, respectiv cele de ieșirea în caz de incendiu, fapte ce contravin legilor siguranței publice. Oare numiții domni directori nu au învățat nimic din cazul Colectiv?”, se menționează în semnalul de alarmă tras de oamenii de cultură și angajații acestei instituții.

De asemenea, în scrisoare se mai menționează că „preocuparea principală a actualei conduceri a fost construirea unui gard fără autorizație legală cu scopul de a realiza un perimetru pentru spectacole în aer liber în curtea interioară a instituției în care se regăsește un service auto, atelier mecanic și spălătorie auto (?!?), și au în vedere construirea unei structuri metalice gen pergolă, într-un spațiu impropriu pentru astfel de evenimente, cu risc major, nefiind îndeplinite nici cele mai elementare condiții de siguranță și igienico-sanitare”. Practic, semnatarii acestei scrisori solicită public „sprijinirea acestui demers pentru salvarea Casei de Cultură a Studenților din București, instituție ce a rămas în memoria colectivă ca un adevărat bastion de rezistență culturală”.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-08-27

Mai multe imagini:
Scandal fără precedent la Casa de Cultură a Studenților din București
zoom


Documente:Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE