2021-09-22 00:06

România, groapa de GUNOI a Europei. Peste 60 de tone de DEȘEURI din Irlanda, descoperite în Portul Constanța

 |  14:23
România, groapa de GUNOI a Europei. Peste 60 de tone de DEȘEURI din Irlanda, descoperite în Portul Constanța

Patru containere încărcate cu 63 de tone de deşeuri au fost descoperite în Portul Constanţa. Acestea au sosit pe baza unor acte false din Irlanda şi erau destinate unor firme din judeţul Ilfov.

Poliţiştii de frontieră, în cooperare cu lucrători vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa şi comisari din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Constanţa, au descoperit patru containere, sosite din Irlanda, pentru două firme de pe raza judeţului Ilfov.

“În fapt, echipa de control a constatat faptul că marfa din containerele verificate  nu corespunde cu datele declarate şi cuprinse în documentele folosite la autoritatea vamală. Acestea erau încărcate cu 63 tone deşeuri de plastic amestecat cu carton, iar în documentele de transport erau menţionate doar elemente de material plastic”, potrivit unui comunicat al Gărzii de Coastă,

În urma constatării faptului că numărul de cod de deşeu este trecut eronat în documentele de însoţire, a fost luată măsura nepermiterii efectuării importului şi returnarea la societatea exportatoare din Irlanda, de către comisarii Gărzii de Mediu Constanţa.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-07-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE