2022-08-15 22:09

Reacția lui Mihai Chirica după ce a fost trimis în judecată de către DNA: “Sunt nevinovat şi voi demonstra acest lucru”

 |  17:21
Reacția lui Mihai Chirica după ce a fost trimis în judecată de către DNA: “Sunt nevinovat şi voi demonstra acest lucru”

Primarul Iaşiului Mihai Chirica a reacționat după trimiterea sa în judecată de către DNA spunând că este nevinocat și va demonstra sta și că un edil general nu poate şi nu trebuie să verifice "toate situaţiile punctuale" care apar în documentele pe care le semnează.

"Din punctul meu de vedere, este o interpretare abuzivă şi greşită a legii, dublată de o neînţelegere a mecanismelor funcţionării administraţiei publice. Un primar nu poate şi nu trebuie să verifice toate situaţiile punctuale la care se referă documentele pe care le semnează în calitate de demnitar. Verificarea situaţiilor respective şi întocmirea documentelor aferente sunt în responsabilitatea funcţionarilor desemnaţi conform fişei postului", a declarat edilul ieşean Mihai Chirica, care consideră că "un primar semnează mii şi mii de documente, care sunt întocmite şi verificate de funcţionari, potrivit legii şi regulamentelor interne".

"Sunt nevinovat şi voi demonstra acest lucru cu toate argumentele logice şi juridice. Am încredere că judecătorii vor face dreptate, astfel încât imaginea şi activitatea municipalităţii şi a mea, ca primar, să nu mai aibă de suferit", adaugă primarul Mihai Chirica.

Mihai Chirica a fost trimis joi în judecată de procurorii DNA, în dosarul care vizează extinderea ilegală a unui bloc în municipiul Iaşi. El este acuzat de complicitate la fals intelectual, complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut, pentru sine sau pentru altul, un folos necuvenit şi fals intelectual în formă continuată (două acte materiale).


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-07-14

In legatura cu acest articol...

ULTIMA ORĂ. Primarul Mihai Chirica, trimis în judecată pentru fapte de CORUPȚIE!
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE