2024-04-19 16:08

Primele declarații ale martorilor: De la ce ar fi pornit INCENDIUL de la ”Matei Balș”

 |  17:07
Primele declarații ale martorilor: De la ce ar fi pornit INCENDIUL de la ”Matei Balș”

Incendiul de la Institutul Matei Balş, soldat cu cinci morți, ar fi izbucnit de la un scurt circuit produs la o priză aflată la patul unui pacient, dependent de oxigen, care avea telefonul mobil la încărcat.

Surse din anchetă au declarat pentru GÂNDUL că un instalator a declarat la audieri că unul dintre pacienți avea telefonul la încârcat, iar incendiul ar fi izbucnit de la priza respectivă unde s-a produs un scurtcircuitul. Bărbatului i-a luat foc pijamaua, iar două asistente au încercat să stingă focul cu o pătură. Potrivit surselor, pacientul avea și mască de oxigen, iar lângă el este rezervorul de oxigen.

Pompierii care au internenit pentru salvarea pacienților aflați în interior au povestit că totul era carbonizat și semănă izbitor cu ceea ce au văzut în mass-media că s-a întâmplat la Piatra Neamț: „Totul era negru, carbonizat, așa cum am văzut la televizor la incendiu ATI Piatra Neamț”, a spus unul dintre aceștia pentru GÂNDUL.

Cinci persoane care sufereau de COVID-19 au decedat în urma incendiul care a izbucnit vineri dimineaţa, în jurul orei 5.00 la Institutul Materi Balş din Capitală.

Alţi 102 pacienţi au fost evacuaţi, iar 53 au fost transferaţi la alte spitale.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-01-30

GALERIE MEDIA


In legatura cu acest articol...

Marcel Ciolacu cere DEMISIA ministrului Sănătății: „O guvernare criminală se spală iar pe mâini de moartea unor pacienţi!”

Premierul Cîțu, nervos după incendiul de la ”Matei Balș”: ”Faceți-vă treaba, altfel PLECAȚI acasă!”

Firea: “Sfâșietor! Revoltător! Câte spitale mai trebuie să ardă pentru ca acest Guvern să facă ceva”

Lista spitalelor unde au fost relocați pacienții după incendiul de la “Matei Balș”




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE