2021-09-22 00:35

Primarul din Botoşani, urmărit penal pentru eutanasierea a sute de câini

 |  08:48
Primarul din Botoşani, urmărit penal pentru eutanasierea a sute de câini

Primarul municipiului Botoşani, Cătălin Flutur, este acuzat de eutanasierea, în urmă cu aproape un an, a peste 200 de câini comunitari, motiv pentru care magistraţii Judecătoriei Botoşani au dispus, luni, începerea urmăririi penale pe numele acestuia.

Totodată, viceprimarul Florin Ghiorghiţă, directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Minodora Vasiliu, medicul veterinar Cristian Pancu şi alţi doi angajaţi ai Primăriei Botoşani sunt acuzaţi alături de primar.

Judecătoria Botoşani a admis, în parte, plângerea făcută de mai multe asociaţii pentru protecţia animalelor faţă de rezoluţia procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani de neîncepere a urmăririi penale în cazul persoanelor implicate în uciderea celor peste 200 de câini. Astfel, instanţa ''desfiinţează Rezoluţia nr. 2104/P/2011 din 11 octombrie 2011 şi Ordonanţa 1931/II/2 din 11 noiembrie 2011 ale Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani, trimiţând cauza la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani pentru începerea urmăririi penale faţă de intimaţi''.

O asociaţie pentru protecţia animalelor a sesizat, în mai 2011, că peste 200 de câini aflaţi la padocurile municipalităţii au fost ucişi. Fiindcă animalele sufereau de jigodie, eutanasierea acestora era obligatorie, au justificat atunci autorităţile locale, potrivit Agerpres.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 639557-05-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE