2021-08-01 09:30

Preşedintele Consiliului de Mediere: Judecătorii vor fi degrevaţi în acest an de un milion de dosare

 |  11:01
Preşedintele Consiliului de Mediere: Judecătorii vor fi degrevaţi în acest an de un milion de dosare

Corpul mediatorilor s-a mărit de aproape cinci ori în ultimul an, ceea ce va permite ca până la sfârşitul lui 2013 să se degreveze instanţele de judecată de circa un milion de dosare, a declarat în exclusivitate pentru Agerpres preşedintele Consiliului de Mediere din România, avocatul Dorin Bădulescu.

“În luna mai anul acesta erau înregistraţi 7.000 de mediatori, faţă de numai 1.400 de mediatori în luna mai 2012, iar numărul cererilor de autorizare a crescut de la 150 lunar în 2012 la 650 - 750 lunar în 2013, ceea ce ne determină să credem că numărul acestora se va dubla până în 2014”, a mai spus avocatul Bădulescu.

Preşedintele Consiliului de Mediere susţine că în acest moment în România “medierea a pătruns în şcoală, fotbal, sport şi în domeniul asigurărilor, există o cazuistică diversă pe care nu am reuşit deocamdată să o cuantificăm”.

Dorin Bădulescu estimează ca încă din acest an un milion de dosare vor fi stopate să ajungă în instanţă.

“Există probleme de implementare ca urmare a unor lipsuri în corelaţia legislativă. Totodată, va fi necesară o perioadă de 1 - 2 ani pentru a pune bazele unei practici judiciare stabile, dar avem deja un corp de mediatori bine pregătit care ar putea degreva încă din acest an instanţele de judecată de 25 la sută din cele circa 4 milioane de dosare estimate a intra pe rolul instanţelor”, a mai declarat avocatul Dorin Bădulescu.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 639880-12-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE