2020-10-22 18:52

Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, este urmărit penal de DNA pentru abuz în serviciu

 |  08:14
Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, este urmărit penal de DNA pentru abuz în serviciu

Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, este urmărit penal de DNA Suceava având calitatea de suspect pentru abuz în serviciu. Sinescu este acuzat că nu l-a demis pe primarul PSD al comunei Udeşti, care fusese găsit în incompatibilitate.

Procurorul şef al DNA Suceava, Mihaela Mihai, a declarat, pentru Mediafax, că prefectului de Suceava i s-a adus la cunoştinţă calitatea de suspect.

Prefectul de Suceava este acuzat că l-a menţinut în funcţie pe primarul comunei Udeşti, Săvel Botezatu, care a fost declarat în stare de incompatibilitate, în anul 2012, de către ANI, iar Curtea de Apel Suceava a confirmat decizia agenţiei.

De asemenea, prefectul Florin Sinescu este acuzat că nu a cerut revizuirea mai multor hotărâri ale Consiliului Local al comunei Udeşti, deşi ştia că sunt ilegale, prin care s-a concesionat ilegal, o suprafaţă de 806 hectare din patrimoniul comunei asociaţiei OADICI Udeşti, înfiinţată la iniţiativa primarului Savel Botezatu cu complicitatea casierei Primăriei Marinela Borza şi angajaţi ai primăriei în vederea obţinerii, în mod nelegal, de subvenţii de la APIA Suceava.

Prefectul de Suceava mai este acuzat de ingerinţe în afara cadrului legal întrucât, în toamna anului 2012, a intervenit în activitatea APIA Suceava pentru a determina funcţionari ai instituţiei să aprobe acordarea subvenţiilor către asociaţia din Udeşti, deşi cererea nu era eligibilă. 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2015-05-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE