2024-04-25 13:08

POLUARE MASIVĂ la doi pași de București. Fum negru și dens în zona Șoselei de CENTURĂ

 |  13:27
POLUARE MASIVĂ la doi pași de București. Fum negru și dens în zona Șoselei de CENTURĂ

Poluare masivă noaptea trecută în vecinătatea Capitalei, la Popeşti Leordeni. Un utilaj care ardea bitum şi emana un fum negru şi gros a fost surprins în zona Şoselei de centură.

Imaginile au fost filmate de Alin Todireanu, City managerul oraşului, în incinta unei staţii de asfalt. Autorităţile locale cred că aceasta ar fi fost cauza mirosului chimic care se simte în zonă de mai multe săptămâni.

"În proporţie de 90% era exact acelaşi miros chimic pe care îl simt locuitorii din Popeşti Lerdeni, un miros chimic, foarte greu. Ce am constatat acolo ne-a lăsat şocaţi pe toţi. Ideea e că nu prea am avut cu cine să stăm de vorbă, şoferii erau din Turcia, nu ştiau nici engleză, nici româneşte, cei de la pază nu prea ştiau ce să spună. Într-un final, am constatat că acele cisterne aveau în ele emulsii de bitum, veneau din Turcia (...). La noi, prin acea instalaţie artizanală se încălzeşte. Am aflat că încălzirea unei cisterne durează 4-6 ore. Dar noi nu vrem să excludem din start oricare alte surse posibile. Încercăm să luăm măsurile care se impun cu situaţia de faţă", a spus Alin Todireanu, sâmbătă, la Antena 3 CNN.

A fot imediat sesizată Garda de Mediu, care a trimis echipa la faţa locului, pentru a lua măsuri care se impun.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-10-29



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE