2024-04-19 20:41

Polițiștii cer intervenția lui Iohannis pentru a opri avioanele MAFIEI ȚIGĂRILOR

 |  19:24
Polițiștii cer intervenția lui Iohannis pentru a opri avioanele MAFIEI ȚIGĂRILOR

Sindicatul Europol cere intervenția CSAT după ce autoritățile din Republica Moldova au anunțat că un avion al contrabandiștilor ucraineni de țigări ar fi intrat în spațiul aerian românesc fără a fi observat.

„Nu este singurul caz, în luna august, un alt aparat AN2 al unor contrabandiști ucraineni a ajuns în spațiul aerian românesc în zona Sucevei, ceea ce arată că se încearcă prin orice mijloace introducerea de țigări în România, care aduce profit de milioane de euro contrabandiștilor.

Această problemă este una destul de gravă, ce tine de securitatea națională, iar CSAT-ul trebuie să intervină de îndată, ținând cont că spațiul aerian românesc este violat de aeronave străine, iar acesta nu este un caz singular.”, transmite Sindicatul Europol pe Facebook.

Polițiștii susțin că rezolvarea cazului nu intră în atribuțiile lor, ci ale Ministerului Apărării Naționale:

„Deși această problemă a fost aruncată în curtea Poliției de Frontieră Române, colegii noștri polițiști de frontieră  nu au atribuții în acest sens și nici echipamentele necesare pentru intervenție,  așa cum de altfel Codul Aerian prevede în mod explicit la art. 5 cine trebuie să intervină:

"Ministerul Apărării Naționale, în calitate de organ de specialitate al administrației publice centrale și de autoritate aeronautică de stat, are competențe în următoarele domenii: organizarea spațiului aerian național în conformitate cu dispozițiile prezentului cod aerian și ale legislației în vigoare, reglementarea activităților aeronautice militare, certificarea personalului aeronautic militar, a agenților aeronautici care desfășoară activități aeronautice militare, precum și a tehnicii aeronautice și a infrastructurii necesare desfășurării activităților aeronautice militare, siguranța și supervizarea activităților aeronautice militare.”

Este destul de adevărat că acești contrabandiști se folosesc de tot felul de tertipuri pentru ca aceste aeronave folosite să nu poată fi reperate pe radare prin zbor la joasă înălțime sub 100m, însă CSAT-ul prin atribuțiile pe care le are, trebuie să intervină de îndată în acest caz pentru că astfel de situații se vor mai repeta.”, se mai precizează în postare.

Poliția de Frontieră a anunțat că doi dintre contrabandiști au reușit să scape de autorități și sunt dați în urmărire națională.

Avion folosit de contrabandiști pentru a introduce țigări în România, capturat de grănicerii din Moldova

Un avion folosit de contrabandiști pentru a introduce țigări în România a fost reținut la sol de autoritățile din Republica Moldova, ieri, 14 septembrie.

Aeronava decolase de pe teritoriul Urainei și avea ca destinație finală țara noastră.

Avionul a fost capturat de polițiștii moldoveni în baza unor informații primite de la autoritățile ucrainene. Trei cetățeni ucraineni au fost reținuți pentru acuzația de contrabandă cu țigări.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-09-15



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE