2020-10-28 14:03

Ofiţer de la Poliţia Judeţeană Satu Mare, judecat după ce a primit 180.000 euro pentru a interveni favorabil într-un dosar

 |  14:20
Ofiţer de la Poliţia Judeţeană Satu Mare, judecat după ce a primit 180.000 euro pentru a interveni favorabil într-un dosar

Un ofiţer de la Poliţia Judeţeană Satu Mare a fost trimis în judecată de procurorii DNA Oradea, el fiind acuzat că a primit 180.000 de euro, în bani şi bunuri, de la un bărbat căruia îi promisese că va interveni favorabil într-un dosar penal al acestuia, pe care îl instrumenta.

DNA a precizat, într-un comunicat de presă, că Adrian Bota, comisar de poliţie la Serviciul Cercetări Penale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Satu Mare, la data faptelor, a pretins şi primit de la un denunţător, în perioada 2006-2008, bani şi bunuri totalizând 180.000 de euro, poliţistul fiind reţinut în 22 aprilie.

"Procurorii DNA - Serviciul Teritorial Oradea au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a lui Adrian Bota, ofiţer de poliţie la IPJ Satu Mare - Serviciul cercetări penale, cu gradul profesional de comisar de poliţie, la data faptelor, pentru luare de mită, în formă continuată, trafic de influenţă, în formă continuată şi două infracţiuni de spălare de bani. Procurorii au reţinut că Bota, în perioada 2006-2008, a pretins şi primit de la un denunţător bani şi bunuri totalizând 180.000 euro, constând în suma de 24.000 de euro, două terenuri în valoare de 150.000 euro la acea dată, obiecte de mobilier, plata contravalorii unor obiecte de îmbrăcăminte şi încălţăminte", se arată în comunicatul DNA.

Potrivit sursei citate, s-a dispus trimiterea în judecată sub control judiciar a lui Nagy Vasile, pentru complicitate la spălare de bani.

Procurorii DNA au mai arătat că, în schimbul primirii foloaselor menţionate, Adrian Bota a promis că îşi va încălca atribuţiile de serviciu cu ocazia instrumentării unui dosar penal al Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu-Mare, dosar ce îi fusese repartizat, "în sensul că va audia mai multe persoane în sensul dorit de denunţător, urmând ca acele declaraţii să fie folosite de acesta în vederea admiterii unei cereri de revizuire aflate pe rolul Tribunalului Satu Mare şi a pronunţării unei hotărâri de achitare".

"A promis că va interveni direct pe lângă judecătorul de la Tribunalul Satu-Mare, la care fusese repartizată iniţial cererea de revizuire, respectiv indirect pe lângă un judecător de la Curtea de Apel Oradea, prin intermediul unui poliţist, pentru ca aceştia să admită în fond cererea de revizuire şi să pronunţe hotărâri de achitare a denunţătorului. De asemenea, Bota i-a solicitat denunţătorului ca, în schimbul acestora prestaţii să-i transfere dreptul de proprietate asupra a două terenuri, situate în municipiul Satu Mare şi în comuna Viile, deţinute de denunţător", a menţionat DNA.

Potrivit anchetatorilor, pentru a disimula identitatea reală a beneficiarului celor două terenuri primite ca titlu de mită, respectiv cu titlu de trafic de influenţă, Adrian Bota i-a dispus denunţătorului să încheie două contracte de vânzare-cumpărare a acelor bunuri în care, drept cumpărători, au figurat persoane apropiate din cercul celor doi inculpaţi, fără ca acestea să achite vreodată preţul acelor terenuri.

"Inculpatul Nagy Vasile, la solicitarea lui Adrian Bota, a găsit persoanele respective, cu toate că ştia că, prin încheierea acelor contracte de vânzare-cumpărare, terenurile îi reveneau de facto poliţistului, ca urmare a săvârşirii unei infracţiuni de către acesta. Procurorii anticorupţie au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile şi imobile, precum şi poprirea sumelor de bani existente şi viitoare în conturile deţinute de Bota", se mai arată în comunicatul DNA.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2015-05-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE