2020-10-27 05:54

O companie din București este acuzată că și-a spionat concurenții și a făcut plângeri și demersuri pentru închiderea acestora

 |  13:05
O companie din București este acuzată că și-a spionat concurenții și a făcut plângeri și demersuri pentru închiderea acestora

ECO SUD S.A., o companie activă pe piața serviciilor de salubrizare a localităților a fost prinsă în timp ce spiona punctele de lucru ale unor companii concurente din județele Giurgiu și Călărași.

Compania este operator al mai multor depozite de deșeuri din România, printre care și cunoscutul depozit Vidra, renumit pentru gravele poluări de mediu dar și mirosul insuportabil resimțit în localitățile din apropiere. Cu toate că funcționează ilegal de mai mulți ani de zile, la depozitul Vidra sunt eliminate o mare parte din deșeurile generate în București, dar și din județele limitrofe – Ilfov, Călărași, Giurgiu.

Compania este acuzată că în data de 07 octombrie 2020, reprezentanți ai acesteia, utilizând un elicopter Robinson 22 cu indicativul YR-BKR, închiriat de la Becker Avi

ation Trans S.r.l, o societate deținută de Cristian Becker, au survolat în jurul orelor 12 și 15 punctele de lucru ale unor companii care se ocupă cu tratarea, sortarea și valorificarea deșeurilor provenite din București și Ilfov, concurenți direcți ai acesteia, timp în care au fotografiat și filmat activitatea desfășurată de acestea pe raza județelor Giurgiu și Călărași. Ulterior elicopterul a fost văzut aterizând pe o platformă în incinta depozitului de deșeuri Vidra din județul Ilfov. Aceștia urmăreau să folosească imaginile obținute pentru un reportaj plătit la o televiziune de știri cunoscută din România.

Compania ECO SUD S.A. nu este la prima acțiune de acest gen, în trecut aceștia spionând și alte companii concurente pe care doreau să le scoată din piața. Pe lista obiectivelor spionate se află și alte depozite de deșeuri dar și instalații pentru tratare, sortarea și valorificarea deșeurilor.

În urma acțiunilor de supraveghere și spionaj, societatea ECO SUD S.A. folosea imaginile obținute, pe care le truca și le publica prin articole denigratoare cu conținut de informații false, prin intermediul unor companii de publicitate media și a unor false organizații de protecția mediului, astfel încât să afecteze imaginea companiilor vizate și să determine ieșirea lor din piață. De asemenea, strategia acestora presupunea și depunerea unor sesizări false la diverse autorități cu rol de control astfel încât să determine controale care să blocheze activitățile societăților vizate dar și amenințarea clienților cu imaginile obținute din supravegherea ilegală a activităților.

Ultimul episod de acest gen s-a petrecut în luna septembrie anul curent când un angajat al acestei societăți, Valentin Basarabeanu a fost prins în timp ce se recomanda ca reprezentant al unui ONG care nu există și ulterior ca ziarist în încercarea de a discuta cu autoritățile locale și a le prezenta informații false cu privire la activitatea unor societăți din județul Călărași cu scopul de a le induce în eroare și a le determina să exercite controale la punctele de lucru ale acestora.

Reprezentanții societăților au declarat că au depus plângeri la poliție și așteaptă rezoluția acestora. 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-10-08

GALERIE MEDIA
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE