2020-12-04 10:12

Mircea Negulescu, zis Portocală, a fost plasat sub CONTROL JUDICIAR. Cu cine îi este INTERZIS fostului procuror să ia legătura

 |  22:23
Mircea Negulescu, zis Portocală, a fost plasat sub CONTROL JUDICIAR. Cu cine îi este INTERZIS fostului procuror să ia legătura

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins joi cererea SIIJ de arestare preventivă a fostului procuror Mircea Negulescu, acesta fiind plasat sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile, el având interdicţia să plece din ţară şi să ia legătura cu Victor Ponta şi Sebastian Ghiţă, care sunt părţi vătămate în dosar.

Potrivit deciziei instanţei, Mircea Negulescu trebuie să se prezinte periodic la Poliţia Ploieşti şi nu are voie să comunice sau să ia legătura, direct sau indirect, cu persoanele vătămate Sebastian Ghiţă, Victor Ponta, Chirilă Sorin Adrian şi Iordăchescu Ionuţ Alexandru şi nici cu martorii Stroe Cecilia Cristina, Bănică Monica Gabriela, Vlad Cosma, Păvăleanu Marcel Cristian şi Bizniche Gheorghe.

Sub control judiciar a fost plasat pentru 60 de zile şi fostul poliţist Mihai Iordache, care a fost reţinut miercuri alături de Mircea Negulescu. Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare.

Mircea Negulescu a părăsit deja arestul Poliţiei Capitalei, unde a stat 24 de ore.

În baza art.215 alin. (2) lit. a) şi d) din Codul de procedură penală, pe durata măsurii preventive a controlului judiciar, impune în sarcina inculpatului Negulescu Mircea respectarea următoarelor obligaţii:

a) să nu depăşească teritoriul României;

b) să nu comunice şi să nu ia legătura, direct sau indirect, cu inculpatul Iordache Mihai Iuliano, cu persoanele vătămate Ghiţă Sebastian Aurelian, Ponta Victor Viorel, Chirilă Sorin Adrian şi Iordăchescu Ionuţ Alexandru, şi nici cu martorii Stroe Cecilia Cristina, Bănică Monica Gabriela, Cosma Vlad Alexandru, Păvăleanu Marcel Cristian şi Bizniche Gheorghe.

Totodată, Mircea Negulescu este acuzat că ar fi determinat 4 persoane, "prin corupere, prin constrângere sau prin alte fapte cu efect vădit intimidant", să dea declaraţii mincinoase în cele două dosare instrumentate, ar fi determinat 3 persoane să formuleze, ca urmare a constrângerii exercitate asupra lor, denunţuri cu privire la existenţa unor fapte prevăzute de legea penală, cunoscând că acestea sunt nereale, ar fi procedat la falsificarea denunţurilor şi a declaraţiilor acestor persoane prin atestarea unor fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului, precum şi la clasificarea denunţurilor ticluite în numele a doi dintre denunţători.

"Toate aceste fapte ar fi fost săvârşite în cadrul unui grup infracţional organizat, în scopul ticluirii celor două dosare ale DNA - ST Ploieşti, pentru învinuirea pe nedrept a unor persoane, deşi cunoşteau că acestea sunt nevinovate", mai menţionează Parchetul General.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-07-16Parerea ta...

CIUMA ROSIE
16 Iul 2020

ce "grup select" de persoane vatamate Ghiţă Sebastian Aurelian, Ponta Victor Viorel, Chirilă Sorin Adrian şi Iordăchescu Ionuţ Alexandru.....chiar nu va e rusine hotul de Ghiţă Sebastian e motivul pentru care Romania este in halul in care e acum cu contracte de tip Microsoft date pe sub masa la mafioti si inca sunt nepedepsite faptele de coruptie.saracul de el a ajuns "parte vatamata" datorita psd-istei Florea care si-a gasit un scop din protejarea mafiotilor lui Iliescu.Mai vorbim dupa alegeri mai tavarisci...multi dintre voi o sa aveti condamnari grele de tot si nu va mai scapa nici dracu de puscarie
MANDARINA
17 Iul 2020

Bai ciumete rosu! faci parte cumva din randul paraditorilor?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE