2020-10-24 17:39

Ministrul Sănătății pasează răspunderea pentru concursul de manager trucat de la Spitalul Jebel-Timiș

 |  13:16
Ministrul Sănătății pasează răspunderea pentru concursul de manager trucat de la Spitalul Jebel-Timiș

La începutul acestei luni, PUTEREA a semnalat că Ministerul Sănătății, condus de Sorina Pintea, a organizat un concurs, controlat de anumite interese, pentru ocuparea postului de manager al Spitalului de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Jebel, județul Timiș.

Practic, concursul a fost „regizat” pentru actualul manager medical interimar Mihajloviċ Vidosav, susținut puternic de fostul manager al spitalului, deputatul PSD de Timiș Bianca-Miruna Gavriliță, o persoană extrem de apropiată de ex-premierul Sorin Grindeanu. Ca atare, concursul a fost câștigat de către Mihajloviċ Vidosav, deși au fost o mulțime de ilegalități cu iz penal care urmează să fie scanate de DNA.

 

„Membrii comisiei de concurs poartă întreaga răspundere

 

Ministerul Sănătății, Sorina Pintea, a precizat în scris pentru PUTEREA cine se face vinovat dacă se va confirma trucarea concursului de manager al Spitalului de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Jebel.

“Ocuparea prin concurs a posturilor vacante de manager, persoană fizică, din cadrul spitalelor publice aflate în subordinea MS, se face potrivit Ordinului ministrului Sănătății nr. 1520/2016 privind aprobarea Regulamentului de organizare și desfășurare a concursului pentru ocuparea funcției de manager persoană fizică din spitalele publice din rețeaua proprie a MS care prevede: Concursul pentru ocuparea funcției de manager din cadrul spitalelor publice se organizează de către consiliul de administrație al spitalului public respectiv și se desfășoară la nivelul acestuia, cu respectarea prezentului regulament”, se precizează în comunicatul Ministerului Sănătății.

Totodată, ministrul Sorina Pintea pasează răspunderea privind legalitatea concursului către administratorii spitalului Jebel: “Vă aducem la cunoștință că potrivit art.7 alin.(2) din Ordinul ministrului sănătății nr. 1520/2016 `Membrii comisiei de concurs poartă întreaga răspundere pentru asigurarea legalității și corectitudinii în ceea ce privește evaluarea candidaților, asigurarea șanselor egale pentru aceștia, securitatea conținutului probelor de evaluare și a documentelor elaborate de comisie`”. Adică, consiliul de administrație este responsabil pentru organizarea concursului, inclusiv pentru desemnarea comisiei de concurs. Însă, președintele comisiei de concurs, dr. Viorica Dumitru, este, în prezent, director adjunct al DSP Timiș dar și membru în CA de la spitalul de la Jebel. Mai mult, dr. Viorica Dumitru a fost președintele comisiei de organizarea a concursului de manager al acestui spital și în iulie 2015, atunci când postul a fost adjudecat de către actualul deputat PSD de Timiș Bianca-Miruna Gavriliță.

 

Sarabanda ilegalităților de la Jebel, în vizorul DNA

 

PUTEREA a semnalat că proiectul de management al lui  Mihajloviċ Vidosav a avut 35 de pagini și nu 20 de pagini, așa cum prevedeau condițiile de concurs, și nu conținea indicatori de evaluare și criterii de monitorizare și evaluare a obiectivelor. Practic, a fost vorba de un proiect copiat, adică plagiat, de pe site-ul spitalului, dintre cele postate în anii trecuți. În prima fază, comisia de concurs condusă de Viorica Dumitru a validat proiectul de management al lui Mihajloviċ Vidosav, postându-l chiar pe site-ul spitalului. Dar lucrurile au luat o intorsătură incredibilă atunci când managerul medical interimar a constatat că nu este singurul candidat. Potrivit surselor noastre, Mihajloviċ Vidosav a lecturat proiectul de management al unui contracandidat și, imediat, a schimbat planul său de management, mergând până la modificarea cadrului proiectului și schimbarea titlului de proiect cu care se prezentase inițial. Mai mult, managerul medical interimar al Spitalului de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Jebel, Mihajloviċ Vidosav, este protagonistul unei plângeri penale pentru culpă medicală ce face obiectul Dosarului nr.1394/525/2013, aflat pe rolul Judecătoriei Timișoara. De asemenea, potrivit informațiilor noastre, medicul Mihajloviċ Vidosav este cetățean sârb, ceea ce înseamnă că legal nu poate ocupa acest post, și, în plus, este implicat și în scandalul de la Timiș, de anul trecut, când, în urma unei operații de cezariană, mama a murit pe masa de operație. Cu toate acestea, concursul a fost câștigat de către Mihajloviċ Vidosav, în ciuda multor ilegalități cu iz penal.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a evitat să precizeze foarte clar dacă legea a fost sau nu încălcată. În schimb, potrivit surselor noastre, deja acest concurs a intrat în vizorul procurorilor DNA, știut fiind miza imobiliară enormă a celor 20 ha de teren ale spitalului de la Jebel.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2018-03-30Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE