2024-04-16 14:04

Medicii trag un semnal de ALARMĂ: ”Nu mai putem funcționa cu un singur electrician. Infrastructura trebuie schimbată”

 |  18:49
Medicii trag un semnal de ALARMĂ: ”Nu mai putem funcționa cu un singur electrician. Infrastructura trebuie schimbată”

După incendiul de la Institutul ”Matei Balș”, al șaselea dintr-o serie de incendii în spitale în ultimele luni, medicii trag un semnal de alarmă privind personalul puțin care se ocupă rețeaua electrică suprasolicitată.

”Dacă am aduce toți diferite dispozitive, nu știm cu siguranță dacă infrastructura tehnică, instalația electrică poate să susțină aceste aparate, suplimentar față de aparatura medicală.

In spitale nu există și legislația nu este destul de clară în ceea ce privește echipele tehnice. Nu mai putem să funcționăm cu spitale în care există un singur electrician și un singur instalator , trebuie să fie divizii specializate tehnice care să asigure tot suportul și care să garanteze pentru lucrările efectuate în aceste spitale. Un electrician într-un spital cu 700 de paturi, cu zeci și sute de aparate de milioane de euro este clar că este depășit de situație” spune medicul ATI Radu Țincu de la Spitalul Floreasca.

O altă problemă care contribuie la suprasolicitarea instalațiilor electrice o reprezintă vechimea clădirilor în care funcționează majoritatea spitalelor din țara noastră.

“ Să nu uităm că pe lângă instalaţiile de oxigen avem şi instalaţiile electrice, o infrastructură care trebuie modificată. S-a spus acest lucru după incendiul de la Piatra Neamţ. Au fost atunci controale tocmai pentru a evalua starea spitalelor şi pentru a vedea ce investiţii sunt necesare. Cu siguranţă trebuie să facem paşi în acest sens şi să trecem la treabă. Au fost controale tocmai pentru a evalua care este vechimea spitalului, care este necesarul de investiţii pe partea de infrastructură. În acest moment, este nevoie de o expertiză tehnică a tuturor instalaţiilor sanitare şi electrice din acest institut, lucrăm la acest lucru, nu se pot face evaluări corecte fără să avem astfel de date”, a explicat și medicul Beatrice Mahler, managerul Spitalului ”Marius Nasta”.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-01-30

In legatura cu acest articol...

REZULTATELE necropsiile victimelor de la ”Matei Balș”. Detaliile anchetatorilor

Premierul Florin Cîțu, în vizită la ”Matei Balș” : ”Expresia merge și așa trebuie să DISPARĂ!”

UPDATE.Bilanțul victimelor după INCENDIUL de la „Matei Balș” a crescut la ȘASE. Un barbat de70 ani, fără leziuni cauzate de incendiu, a murit sâmbătă

Continuă ancheta la Institutul „Matei Balș”. Procuror: „În saloane nu există supraveghere video, și nici pe holurile spitalului...”




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE