2020-12-05 03:54

Kovesi vrea să își pună amprenta în Parchetul European. Care sunt planurile acesteia pentru primul an de activitate

 |  09:14
 Kovesi vrea să își pună amprenta în Parchetul European. Care sunt planurile acesteia pentru primul an de activitate

Laura Codruța Kovesi, Procurorul șef al Parchetului European, a declarat în Parlamentul European că urmărește să deschidă cel puțin 2000 de dosare în primul său an de activitate. Aceasta a mai menționat faptul că doar din fraudarea de TVA, la nivel european, se pierd între 30 și 60 de miliarde de euro.

”În primul an de activitate, Parchetul European trebuie să fie capabil să deschidă 2000 de cazuri. Estimarea mea este că procurorii desemnați de statele membre vor trebui să analizeze cel puțin 3000 de dosare, pe care ulterior să le instrumenteze sau să le transmită înapoi pentru soluționare autorităților judiciare din statul respectiv.

În ceea ce privește bugetul Parchetului European, am facut o analiză preliminară și am trimis apoi un raport către Comisia Europeană. Va fi așadar rândul Comisiei să se poziționeze în legătură cu acest buget, urmând ca apoi să fie sarcina parlamentului European și a Consiliului European de a se pronunța pe buget.

Am transmis Comisiei Europene un mesaj foarte simplu. Chiar dacă sunt încă multe lucruri de stabilit, trebuie să începem lucrul.

În ceea ce privește fraudarea de TVA la nivel european, citând cele mai recente studii, vorbim despre o sumă cuprinsă undeva între 30 și 60 de miliarde de euro.

În ceea ce privește relația de colaborare cu Europolul, am stabilit deja un prim contact. În martie, voi merge la Haga pentru a mă întâlni cu președintele Europol.

În privința relației cu statele membre, am început o serie de vizite pentru a ajunge în toate cele 22 de state participante la proiectul Parchetului European. Vizitez cam 2-3 state pe săptămână. Scopul este de a vedea dacă statele membre încep acțiunile pentru a se pune în acord cu cerințele Parchetului European. Totodată, port discuții în legătură cu desemnarea procurorilor desemnați de fiecare stat în parte.

Sper ca toate statele să fie de acord cu desemnarea unui procuror full-time, care să lucreze pentru Parchetul European.

Recuperarea prejudiciilor va fi una din priorități, a declarat Kovesi în limba română, răspunzând unei întrebări formulate de eurodeputatul Tudor Ciuhodaru”, a spus Kovesi, conform RFI


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-02-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE