2020-10-20 12:18

Jumătate din auditorii Camerei de Conturi București și-au secretizat veniturile

 |  13:48
Jumătate din auditorii Camerei de Conturi București și-au secretizat veniturile

Prin intrarea în vigoare a Legii 144/207 privind înființarea, organizarea și funcționarea Agenției Naționale de Integritate (ANI), ulterior completată prin Legea nr.176/2010 privind integritatea în exercitarea funcțiilor și demnitătilor publice, peste 7.000.000 de persoane și-au depus, de-a lungul timpului, declarațiile de avere și de interese la ANI, dar și pe site-ul instituției pe care o reprezintă.

Cu toate că legislația în vigoare stipulează că „persoanele prevăzute de prezența lege au obligația să depună sau să actualizeze declarațiile de avere și declarațiile de interese anual, cel mai târziu la data de 15 iunie”, în realitate foarte puține instituții respectă această prevedere legală. Una dintre instituțiile care a ignorat și ignoră legislația ANI este Camera de Conturi București, condusă de Bogdan Constantin Platoș, care este cea mai mare structură teritorială a Curții de Conturi a României. Pe site-ul Curții de Conturi a României se poate observa că jumătate dintre angajații Camerei de Conturi București, adică vreo 25 de auditori de conturi, și-au depus declarațiile de avere la mișto. Practic, însă, cei 25 de auditori de conturi și-au depus numai prima pagină a declarației de avere, nu și cele care vizează veniturile, datoriile, donațiile și cadourile.

Trebuie precizat că legislația în vigoare stipulează faptul că nedeclararea cuantumului veniturilor realizate, sau declararea acestora cu trimitere la alte înscrisuri, constituie contraventie şi se sancţionează cu amenda de la 50 lei la 2.000 lei. În cazul în care o persoană vizată depune declaraţii de avere sau de interese care nu corespund adevărului, textul legii face referire la prevederile Codului Penal, şi anume la pedeapsa cu închisoarea de la 3 luni la 2 ani pentru săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-05-26Parerea ta...

PROCURORUL
26 Mai 2020

CURTEA DE CONTURI ESTE UNA DIN STRUCTURILE INFRACTIONALE DE CRIMA ORAGNIZATA IMPORTANTE ALE ROMANIEI de la infiintarea sa.
ADEVARAT
27 Mai 2020

Un fleac . V am ciuruit . Bani fara numar prostilor
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE