2021-01-23 04:08

Judecătoarea Camelia Bogdan, despre Klaus Iohannis: Este pasibil de URMĂRIRE PENALĂ pentru spălare de bani

 |  16:48
Judecătoarea Camelia Bogdan, despre Klaus Iohannis: Este pasibil de URMĂRIRE PENALĂ pentru spălare de bani

Judecătoarea Camelia Bogdan afirmă că preşedintele Klaus Iohannis ar putea fi cercetat pentru spălare de bani, din moment ce acesta nu a plătit impozite pe banii din meditaţii şi a cumpărat imobile din aceşti bani. Într-un interviu pentru pressone.ro, judecătoarea care l-a condamnat pe Dan Voiculescu afirmă că statul ar trebui să recupereze banii de la Iohannis, chiar dacă în acest moment, în privinţa urmăririi penale, preşedintele are imunitate.

"Acum cred că trebuie să critic proiectul prin care s-a implementat la noi Directiva privind confiscarea. Sunt sungura care a adus în atenția publică dezincriminarea spălării banilor.

Astăzi nu mai e infracțiune spălare de bani atunci când deschizi un cont în bani sau faci casă sau trimiți bani din afară, banii furați din trafic de persoane, din ce mai săvârșești pe afară, cybercrime sau trafic de droguri, trimiți banii în țară și se face o casă – nu mai e spălare de bani la noi.

Că s-a considerat că dacă nu te trage nimeni la răspundere, nu mai poți urmări spălarea de bani autonomă.

Asta a promulgat domnul președinte Klaus Iohannis, în condițiile în care domnia sa este pasibil de aceste infracțiuni.

Nu se prea dezbate în presa din România, dar să pretinzi că ai cumpărat șase case din meditații fără să faci dovada că ai plătit taxe și impozite pe acele sume din meditații ridică o foarte serioasă suspiciune privind săvârșirea infracțiunii de spălare de bani.

E un proverb românesc: peștele de la cap se-mpute! Atâta timp cât în fruntea statului avem un președinte în privința căruia trenează suspiciuni cu privire la săvârșirea acestor infracțiuni, și de la care nu se confiscă produsul infracțiunii, fiindcă se bucură de imunitate. Dar se poate confisca ce s-a obținut prin săvârșirea de infracțiuni. Nu există impunitate pe așa ceva. Confiscarea este obligatorie.

Dar acestea sunt principiile pe care le promovăm noi, ați văzut că la nivel de Parchet General, procurorul este preocupat să nu mai fie găinaț în capul SPP-iștilor.

Acestea sunt preocupările actuale la noi, în loc să combatem marea criminalitate economico-financiară", afirmă Camelia Bogdan.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-11-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE