2022-01-29 00:06

IMAGINILE ZILEI: Cum arată autostrada care trece printre mormane de GUNOI

 |  23:06
IMAGINILE ZILEI: Cum arată autostrada care trece printre mormane de GUNOI

O bretea din zona nodului rutier al Autostrăzii A10 Sebeș-Turda trece prin mijlocul unei gropi de gunoi. Deșeurile rămase din fosta groapa de gunoi, din perioadă comunistă, nu au mai fost ecologizate și acoperite de CNAIR. Au fost îndepărtate doar de pe traseul bretelei autostrăzii, iar de-o parte și de alta a noului drum au rămas mormanele de gunoaie vechi.

Povestea acestei gropi de gunoi ”fantomă” este mai veche, ea fiind pentru o periodă o piedică în calea construirii acestui lot de autostradă, scrie albaiuliainfo.ro.

Lucrările la această zonă au fost blocate întrucât constructorul nu și-a asumat ridicarea sau înlăturarea gunoiului fără a avea avize de la autoritățile de mediu. Într-un final, CNAIR, prind DRDP Cluj  și-a asumat degajarea mormanelor de gunoaie, lucru care s-a și întâmplat dar doar pe traseul bretelei autostrăzii.

Autostrada s-a deschis parțial între Sebeș și Alba Iulia, dar problema gunoaielor de pe breteaua de la Alba Iulia Sud a fost dată uitării. DRDP Cluj a excavat și a îndepărtat gunoaiele, iar pentru deschiderea autostrăzii a fost montat un gard verde de plasă.

Într-o filmare din dronă realizată recent se observă cum gunoaiele au fost îndepărtate cât să facă loc bretelei rutiere, iar de-o parte și de alta a noului drum au rămas mormanele înălțate.

„Pentru că groapa de gunoi de pe breteaua nodului rutier Alba Iulia Sud nu a mai funcționat după anii 90, fiind o groapă improvizată, la realizarea acestui proiect nu s-a știut de existența ei. Conducerea CNAIR a împuternicit DRDP Cluj sa elibereze traseul pentru aceea bretea, lucru care s-a și realizat”, transmite CNAIR într-un comunicat de presă.

Compania de drumuri anunță că va fi atribuit un contract pentru ecologizarea zonei.

„În această perioadă DRDP Cluj a realizat caietul de sarcini pentru ecologizarea zonei, în vederea lansării licitației conform tuturor procedurilor de mediu. În zilele următoare DRDP Cluj va trimite spre validare către ANAP caietul de sarcini pentru validare și încărcarea lui pe SEAP, în vederea atribuirii contractului de ecologizare a zonei respective”, mai precizează sursa citată.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-01-08

GALERIE MEDIA
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE