2020-10-25 23:47

Grupul de Ințiativă Locală Cugir: Directorul general și liderul sindical și-au dat mâna ca să devalizeze Fabrica de Arme!

 |  18:33
Grupul de Ințiativă Locală Cugir: Directorul general și liderul sindical și-au dat mâna ca să devalizeze Fabrica de Arme!

PUTEREA a semnalat, în urmă cu vreo două luni de zile, că Fabrica de Arme Cugir (FAC) SA, filială a Companiei Naționale ROMARM SA, este într-o situație financiară precară și din cauza căpușării societății de către anumite firme care au uitat să-și mai plătească datoriile.

Printre firmele care au uitat să-și mai achite datoriile către Fabrica de Arme Cugir, fosta Uzină Mecanică Cugir, se numără și firma Prototip SRL Cugir, controlată de familia liderului sindicatului “Apărarea”, din cadrul acestei fabricii, Ioan Neagu. Dezvălurile PUTEREA l-au deranjat enorm pe actualul director general al FAC, Nicolae Mihăilesc (foto), care ne-a amenințat cu procese. Însă, surpriză! Chiar directorul general este cel care tergiversează de mai bine de o jumătate de an să pună în aplicare o hotărârea a Consiliului de Administrație al FAC privind rezilierea contractelor cu firmele care au căpușat fabrica și, totodată, să facă demersuri pentru recuperarea debitelor. De ce? Pentru că, din informațiile care ne-au parvenit, Nicolae Mihăilesc a avut și el o firmă care, în anii trecuți, a prestat pentru FAC cam pe modelul firmei liderului sindical, iar acum Nicolae Mihăilesc și Ioan Neagu fac presiuni la conducerea ROMARM și pe lângă liderii PSD locali și centrali, să-i schimbe pe cei trei membri ai CA, pentru că aceștia au avut “tupeul” să ceară eliminarea căpușelor și recuperarea datoriilor.

 

 

GIL Cugir: “Ioan Neagu, muncitor la îndreptat țeavă, fără prea multă școală, manipulabil...”

 

 

”Într-o perioadă tulbure, oameni ca Mihai Nicușor Mircea și Francisc Kudler, primul fost director ROMARM SA, cel de-al doilea fost director al Fabricii de Arme Cugir, au pus bazele acestui sindicat și în frunte au desemnat o persoană care să simuleze lupta sindicală, în realitate, să conlucreze pentru a-și atinge obiectivele. L-au ales pe Ioan Neagu, muncitor la acea vreme la îndreptat țeavă, fără prea multă școală, manipulabil în opinia lor, exact ceea ce aveau nevoie. Doar că, pe măsură ce a trecut timpul, acesta a prins gustul puterii, putere dată de ușurința cu care putea manipula o mare masă de muncitori. Și odată învățat cu acest gust, Ioan Neagu și-a dat seama că poate să iasă de sub tutela acestora și să-și urmărească propriile interese. Deși în calitate de lider de sindicat se presupune că Ioan Neagu apară interesele angajaților din Fabrica de Arme Cugir, în realitate, acesta luptă, cu o înverșunare demnă de o cauză mai bună, pentru satisfacerea propriilor interese pecuniare”, afirmă cei din Grupul de Ințiativă Locală (GIL) Cugir.

Decontul facturilor din contractul cu schepsis al directorului Mihăilesc 

Potrivit informațiilor noastre, directorul general al FAC, Nicolae Mihăilesc, pozează acum în salvatorul societății, dar a uitat că, în urmă un deceniu, firma pe care o controla - Mecanik Work SRL Cugir, a dat în judecată societatea pe care o conduce acum pentru neachitarea, conform contractului (vezi documentul în facsimil), a unui număr de 5 facturi fiscale, dintre care trei pentru livrarea de marfă – nr. 8, 14 și 16 - și două de prestări servicii – nr.15 și 17 – facturi de avans, în sumă totală de 156.509,10 lei. Într-o scrisoare de protest transmisă către PUTEREA, Grupul de Intiațiva Locală (GIL) Cugir a transmis și CV-urile neromanțate ale directorului general Nicolae Mihăilesc și liderului sndical Ioan Neagu, dezvăluind totodată și legăturile și aranjamentele țesute de cei doi de-a lungul timpul la FAC.

 

Rețeta trocului sindicat - conducere: 10 ani de susținere tacită, căpușare controlată și prosperitate cu dedicație

Dezvăluirile Grupului de Inițiativă Locală (GIL) Cugir despre afacerile liderului sindical Ioan Neagu sunt de-a dreptul incredibile. “Ascunzându-și intențiile meschine sub pretextul luptei sindicale, Ioan Neagu este promotorul unor relații comerciale prin care societăți private spoliază profitul armurierului din Cugir. Nimic din toate acestea nu sunt posibile fără complicitatea unei conduceri executive lipsite de profesionalism, numită doar pe criterii ce țin de apartenența la anumite partide aflate la putere, la fel de interesată de propria înavuțire. Profitând de acest pact, Ioan Neagu a impus pe lanțul de aprovizionare al Fabricii de Arme Cugir societăți ”căpușă”, în beneficiul propriu și defavoarea sutelor de angajați.Este vorba despre societatea PROTOTIP SRL, societate care a beneficiat de-a lungul timpului de atribuirea de comenzi/contracte prin atribuire directă, fără niciun fel de transparență. Societatea mentionată își desfășoară activitatea în spațiile Fabricii de Arme Cugir, cu utilajele acesteia și chiar cu foști angajați ai producătorului, preluați în momentul în care s-a decis externalizarea acestor activități. Societatea PROTOTIP SRL realizează diverse piese din metal utilizate pentru producerea armelor. Nimeni nu ar fi putut inventa o rețetă mai diabolică de a căpușa fabrica. Firma devine stăpână pe o hală de producție care aparținea Fabricii de Arme, în schimbul unei chirii modice și sub privirea `blândă` a președintelui de sindicat, aplică un adaos comercial consistent produselor realizate și, apoi, le vinde tot fabricii de stat. Facilitățile de producție, forța de muncă și piața de desfacere sunt asigurate de Fabrica de Arme Cugir, în schimb profitul rezultat se împarte între Ioan Neagu, conducerea societății private și, nu în ultimul rând, directori perindați de-a lungul timpului la conducerea fabricii – fără a căror susținere tacită nu ar fi fost posibilă această șaradă. Lucrurile s-au desfăsurat după această regie mai bine de 10 ani, pană în anul 2017, an în care Consiliul de Administrație al fabricii a cerut rezilierea contractelor de închiriere/colaborare cu această societate. Decizia a apărut ca urmare a datoriilor mari acumulate (cam 1.200.000 lei la momentul actual) întrucât patronii ”au uitat” ani de zile să plătească chiria și utilitățile halei unde își desfăsoară activitatea, precum și a echipamentelor utilizate. Societatea PROTOTIP SRL a fost luată în colimator de CA-ul Fabricii de Arme destul de târziu, abia în luna octombrie 2017, când deja datoriile înregistrate de societate către Fabrica de Arme au depăsit pragul de 1.000.000 lei. Atunci a fost emisă de CA Hotărarea nr .11, care prevede la art. 6, faptul că: Mandatează directorul general al societătii să ia toate măsurile legale pentru rezolvarea situației cu societatea PROTOTIP SRL, inclusiv prin promovarea unor acțiuni în instanță”, se precizează în dezvăluirile GIL Cugir.

 

Tandemul Neagu - Mihăilesc încearcă pe toate fronturile să forțeze demiterea CA

Ca urmare a unor amânări venite din partea conducerii executive - adică în special a directorului general Nicolae Mihăilesc -, de punere în practică a unei decizii ale CA, “În luna decembrie 2017, se emite o nouă hotărare, care la art. 2 enunță clar directorului general ce are de făcut în această situație: Transmiterea unei adrese către societatea PROTOTIP SRL; Acțiune în instanță (inclusiv solicitarea insolvenței) pentru recuperarea sumelor datorate; Acțiune în instanță împotriva societății ANADORI SRL (face parte din același grup de firme cu PROTOTIP SRL) care functionează în spațiul închiriat de la PROTOTIP SRL, în baza unui contract de comodat, încheiat în mod nelegal cu aceasta și fără notificarea în vreun fel a SC FAC SA, pentru utilizarea abuzivă ca sediu social a unui activ aparținând SC FAC SA, cu solicitarea unor daune; Rezilierea contractului de închiriere cu evacuarea PROTOTIP SRL din spațiul închiriat. Chiar și acum, când a primit negru pe alb ce are de făcut, directorul general Nicolae Mihăilesc a tărăgănat și aplicarea acestei decizii. Se pune întrebarea de ce? Din două motive: 

 1) În acționariatul PROTOTIP SRL se regăsește fiica lui Neluțu, cu numele, în realitate fiind sindicalistul; 

 2) Împreună cu Ioan Neagu, directorul general Nicolae Mihăilesc face demersuri pe linie de partid pentru înlocuirea actualului CA, cu speranța că noii membrii ar fi mai obedienți în fața intereselor celor doi, respectiv ar emite alte hotărâri care să anuleze dispozițiile emise de către actualul Consiliu de Administrație. Sunt semnale clare că tandemul reprezentat de Ioan Neagu și Nicolae Mihăilesc încearcă pe toate fronturile să forțeze această mutare. Ioan Neagu, pe linie sindicală, pune presiune pe conducerea ROMARM SA – forul tutelar al Fabricii de Arme Cugir, iar Nicolae Mihăilesc, pe linie de partid, încearcă să sensibilizeze conducerea Ministerului Economiei”, susțin cei de la GIL Cugir.

GIL Cugir: “Nicolae Mihăilesc - incult, agramat, demagog, mincinos, oricând gata să ”ciupească” ceva”

Dezvăluirile celor de la Grupul de Inițiativă Locală Cugir despre directorul general Nicolae Mihăilesc sunt de a dreptul cutremurătoare: “Dragi salariați ai FABRICII DE ARME CUGIR, trebuie să fiți conștienți de faptul că actualul director general a furat din banii companiei. Dacă munciți iarna în frig și vara în zăpușeală, în condiții de igienă precare, acest lucru se datorează și acestui individ, pentru că societatea nu deține fondurile necesare să reabiliteze halele de producție. Dacă munciți pe utilaje din anii `60, pentru că nu sunt fonduri pentru retehnologizare, pe salarii derizorii, să fiți conștienți că acest fapt se datorează și lui Nicolae Mihăilesc. Totodată, Nicolae Mihăilesc declară că el este acela care reziliază contractele SC IVET SRL și SC PROTOTIP SRL, ultimele societăți care drenează profitul fabricii. Nu pomenește de faptul că există decizii ale consiliului de administrație în acest sens din toamna anului 2017, el fiind acela care a hotărat să amâne punerea lor în aplicare. În cazul SC IVET SRL contractul a fost reziliat doar la finele lunii aprilie 2018 și în urma articolelor apărute în presă, iar în cazul SC PROTOTIP SRL, contractul este abia acum în curs de reziliere. Bravul director uită să spună că nu demult făcea presiuni pe angajații fabricii să achite facturi emise de SC PROTOTIP SRL, care nu aveau la bază un contract sau o comandă, pentru prestări de servicii atribuite fără o procedură transparentă”.

Concluzia celor de la GIL Cugir este foarte clară: “Nicolae Mihăilesc reprezintă prototipul directorului general al unei întreprinderi de stat: incult, agramat, demagog, mincinos, oricând gata să ”ciupească” ceva”


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2018-06-26

Documente:



Parerea ta...

TRADATORI DE TARA
26 Iun 2018

HA , HA , SAU TREZIT DUPA 30 ANI . HA , HA . UN FLEAC , V-AU INPUSCAT LA BUZUNARE SI ONOARE
Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE