2024-04-18 14:48

ANCHETĂ. Fraudă cu fonduri europene pentru un proiect de un milion de euro în domeniul IT. Trei suspecți au fost prinși în flagrant

 |  15:02
ANCHETĂ. Fraudă cu fonduri europene pentru un proiect de un milion de euro în domeniul IT. Trei suspecți au fost prinși în flagrant

Filiala din Bucureşti a Parchetului European (EPPO) anchetează o fraudă cu fonduri europene pentru un proiect de un milion de euro privind achiziţionarea de echipamente IT şi software, în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020 al UE. Trei suspecţi au fost fiind prinşi în flagrant delict când primeau un comision de 350.000 RON în numerar (70.000 de euro), anunţă Parchetul European.

Joia trecută (9 martie 2023), în urma unei investigaţii a Parchetului European din Bucureşti, trei suspecţi au fost prinşi în flagrant delict când primeau aproximativ 70 000 de euro (350 000 RON), în numerar, ca parte a profitului presupusei lor fraude, arată EPPO. La aceeaşi dată, au fost efectuate 10 percheziţii domiciliare în cinci judeţe din România, pentru a aduna mai multe dovezi despre cei trei suspecţi şi despre societăţile respective, precizează Parchetului European.

Suspecţii ar fi obţinut în mod fraudulos un contract pentru un proiect de 1 milion de euro privind achiziţionarea de echipamente IT şi software, în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020 al UE, care a fost finanţat parţial din fondurile structurale şi de investiţii europene, scrie News.ro.

Beneficiarul proiectului este acuzat că ar fi folosit documente false - emise de firme controlate de reprezentanţii săi - pentru a obţine finanţarea şi implementarea proiectului pe baza unor costuri umflate ale echipamentelor, dobândind astfel sume de bani ce asigurau atât cofinanţarea proiectului, cât şi profituri personale.

Vineri (10 martie 2023), cei doi inculpaţi principali au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar judecătorul de la Tribunalul Bucureşti a dispus plasarea lor sub control judiciar pentru 30 de zile. Procurorii EPPO au contestat această decizie la Curtea de Apel Bucureşti, cu o cerere de arestare preventivă a inculpaţilor.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-03-14



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE