2024-07-21 18:46

Fostul șef al IPJ Cluj, reținut de procurorii DNA

 |  08:54
Fostul șef al IPJ Cluj, reținut de procurorii DNA

Fostul şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, Mircea Ion Rus, a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii DNA, după ce ar fi făcut mai multe delegări fictive în funcţii din cadrul inspectoratului.

Mircea Rus a fost eliberat din funcţia de şef al IPJ Cluj la data de 2 septembrie şi a fost cercetat disciplinar după ce şi-a pus iubita în funcţia de şef al Secţiei 3 de Poliţie.

Mai târziu, câţiva agenţi de poliţie au depus o plângere împotriva acestuia când şi-au dat seama că, din cauza presupuselor delăgări fictive, ei nu au nicio şansă să ocupe postul dorit prin concurs.

Mircea Rus ar fi făcut delegările de funcţii doar în acte, pentru ca anumiţi şefi de poliţie din diferite oraşe din judeţ să-şi menţină postul fără a mai da concurs. Astfel el schimba şefii de poliţie între ei înainte de terminarea mandatelor legale de 6 luni pentru a evita prevederile legale privind organizarea concursurilor pentru posturile respective.

Alături de Mircea-Ion Rus au mai fost reţinuţi: adjunctul acestuia, comisar şef Daniel-Sorin Graur şi Ioana-Paula Bob, şefa Serviciului de Resurse Umane din cadrul instituţiei.

Cu toate astea avocatul lui Mircea-Ion Rus consideră că nu s-a comis nici o ilegalitate.

"Nu există nici o infracţiune. Nu există nici un prejudiciu. Nu există nici o normă de legislaţie primară încălcată.", a declarat avocatul Alexandru Rîșniță, citat de Antena 3.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-10-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE