2024-04-19 05:05

Fost polițist CONDAMNAT pentru trafic de droguri, declarat NEVINOVAT după 14 ani

 |  23:14
Fost polițist CONDAMNAT pentru trafic de droguri, declarat NEVINOVAT după 14 ani

Fostul polițist clujean Ioan Tău, condamnat definitiv la opt ani de închisoare după ce a fost acuzat de implicare într-o mare rețea de droguri din anii 2000, coordonată de Torino Sfârlea, a fost declarat nevinovat de Tribunalul București, după rejudecarea unei hotărâri CEDO.

Tribunalul București a dispus ieri, 30 iunie 2021, achitarea lui Ioan Tău.

Fostul polițist din Cluj a fost arestat în 2003 și a primit în instanță o pedeapsă de 16 ani de închisoare. Pedeapsa a fost redusă la opt ani de închisoare în recurs, însă Ioan Tău a fost eliberat condiționat după patru ani, în 2007.

Polițistul a considerat că nu a avut parte de un proces echitabil și a dat în judecată România la CEDO, care, în 2019, i-a dat dreptate polițistului și a hotărât că acesta nu a avut parte de un proces echitabil.

Cazul lui Ioan Tău a fost rejudecat la Tribunalul București, după ce fostul polițist a depus o cerere de revizuire a sentinței, în urma hotărârii CEDO, potrivit antena3.ro.

Ioan Tău a fost găsit nevinovat în această speță de Tribunalul București care a concluzionat că probele ”nu dovedesc, dincolo de orice îndoială rezonabilă, săvârșirea de către inculpat a infracțiunilor pentru care s-a dispus trimiterea sa în judecată”, se precizează în sentința Tribunalului București.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-07-01



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE