2020-10-22 18:10

Fanfaronul și incompatibilul primar al Drobetei trăiește pe picior mare, în timp ce locuitorii orașului îngheață de frig

 |  09:00
Fanfaronul și incompatibilul primar al Drobetei trăiește pe picior mare, în timp ce locuitorii orașului îngheață de frig

Din 2012, de când a inceput tragedia termoficării locuințelor cetățenilor din Drobeta-Turnu Severin, actualul primar al municipiului, pesedistul Marius Screciu, privește impasibil la condițiile inumane în care traiesc cei din acest oraș, ba chiar le agravează situația îngrozitoare generată de lipsa termoficării din acest oraș.

Marius Screciu, în vârstă de 50 de ani, este absolvent al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport și, din 1999, a început să învârtă diverse afaceri dubioase. A fost acţionarul principal al Centrului Comercial Decebal din Turnu Severin dar, în urmă cu 15 ani, atunci când a intrat în politică, spune că ar fi cedat acţiunile unei rude.

Soţia sa, Genţiana Screciu, este administratorul firmei ANA-ITNEG, sala de sport din incinta magazinului Decebal, unde Marius Screciu este încă manager.  În declaraţia de avere, postată pe site-ul Primăriei Drobeta-Turnu Severin, Marius Screciu spune că deţine, din anul 1997, un apartament în Slatina şi o casă în municipiul Drobeta-Turnu Severin, amplasată pe un teren de 1.400 mp. Marius Screciu conduce o maşină de teren Audi Q7, achizitionata tot pe firmă. Evident, și la Primărie baștanul Screciu se plimbă tot cu o mașină luxoasă, un VW Touareg. 

La alegerile locale din 2016, Marius Screciu a câștigat alegerile pentru Primăria Drobeta-Turnu Severin, dar mandatul său a fost pus sub semnul incertitudinii, fiindcă în data de 26 mai 2016 Agenţia Naţională pentru Integritate a declarat că acesta se află în conflict de interese administrativ.

În anul 2013, pe când era viceprimar la Primăria Drobeta-Turnu Severin, pesedistul Marius Screciu a încheiat un contract de închiriere între Primărie – ca locator - şi filiala PSD Turnu Severin, condusă de el ca preşedinte.

„În perioada exercitării mandatului de viceprimar, a participat la deliberarea şi adoptarea unei Hotărâri a Consiliului Local al municipiului Drobeta Turnu Severin, din data de 31 mai 2013, în baza cãreia, a fost încheiat la data de 14 octombrie 2013 un contract de închiriere între Primăria municipiului Drobeta Turnu Severin - în calitate de locator (unitate administrativ - teritorială în cadrul căreia SCRECIU MARIUS-VASILE deţine funcţia de viceprimar), şi filiala judeţeanã (jud. Mehedinţi) a unui partid politic, în calitate de locatar, spaţiul fiind atribuit în folosinţã pentru desfãşurarea activitãţii specifice a organizaţiei municipale Drobeta Turnu Severin a partidului politic în cadrul cãruia Screciu Marius-Vasile deţine funcţia de preşedinte”, se arată în decizia ANI.

În perioada 2012-2015 Screciu era cunoscut în partid ca fiind unul din principalii țuțări ai fostului premier și președinte al PSD, Victor Ponta. După descăunarea lui Victor Ponta, oportunist lingușitor cum e, Screciu a devenit unul din cei mai mari aplaudaci ai lui Liviu Dragnea și, ulterior, ai Vioricăi Dăncilă. 

Evident că, pentru Primărie și pentru locuitorii din Drobeta nu a mișcat nici măcar un pai, lasându-i în continuare pe aceștia fără termoficare în oraș și să înghețe de frig. În schimb, și-a sporit averea, oricum generoasă, și și-a continuat afacerile dubioase cu fonduri publice, precum și șprițurile și parangheliile monstruoase de la cele mai luxoase și scumpe restaurante din oraș și din împrejurimi, cu afaceriștii locali, prietenii politici și femeile frumoase din Drobeta-Turnu Severin. 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-01-10Parerea ta...

PRIMARULTIMISOAREI
11 Ian 2020

Este sarac si curat ca lacrima ,cel de la Arad la fel sunt curati chiar daca au furat zeci si sute de milioane de euro Ei sunt ai partidutului de criminali si mincinosi si trebue lasati in pace
CONSTANTIN
11 Ian 2020

Fanfaron si incompatibil,o fi,dar traieste sus in ölimp"" .Este pe mosia sa ,si poate sa faca ce pofteste,!Daca cei care sunt platiti sa verifice realitatea nu au nimic de spus ,discutiile devin inutile.Fanfaronul trebuie sa fie sprijinit sa traiasca si mai bine-!!Partidul de criminali a fost ajutat de fiecare dintre noi sa ajunga acolo-la bani si averi.Cine mai poate ucide caracatita !!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE