2021-01-28 16:36

Fals psiholog, cercetat de polițiști după ce a exercitat această profesie timp de 20 de ani într-un spital din România

 |  13:18
Fals psiholog, cercetat de polițiști după ce a exercitat această profesie timp de 20 de ani într-un spital din România

Un fals psiholog este cercetat de poliţişti după ce ar fi exercitat această profesie timp de 20 de ani la un spital din România, în baza unei diplome de licenţă falsificate. Anchetatorii au precizat că, doar în perioada 2016 – 2018, pretinsul medic psiholog ar fi evaluat peste 1.300 de persoane.

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din Poliţia Română, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de urmărire penală şi criminalistică, aufăcut, miercuri, două percheziţii domiciliare în Târgovişte, judeţul Dâmboviţa, la o persoană bănuită de înşelăciune şi exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi.

Se pare că femeia angajată ca psiholog timp de 20 de ani la un spital din Târgoviște, în baza unei diplome false, este fosta soție a ex-șefului Poliției Dâmbovița, Sorin Păun, au declarat surse judiciare pentru HotNews.ro.

“Aceasta este bănuită de inducerea şi menţinerea în eroare a unei unităţi spitaliceşti, prin depunerea la dosarul de angajare a unei diplome de licenţă falsificate, ce atestă faptul că ar fi fost absolventă a unei instituţii superioare de învăţământ, act în baza căruia şi-ar fi exercitat profesia de psiholog, în perioada 1999-2019. Totodată, în baza unui atestat de liberă practică falsificat, persoana bănuită ar fi fost desemnată, prin decizii ale conducerii spitalului, să facă parte şi din comisiile de expertiză medico-legală psihiatrică constituite la nivelul unităţii angajatoare”, se arată în comunicat.

Persoana respectivă ar fi evaluat cognitiv şi neuropsihic pacienţii Spitalului din Târgoviște, personalitatea şi mecanismele de adaptare ale acestora, gradul de discernământ, ar fi  acordat asistenţă de specialitate şi ar fi completat 1.381 de fişe de observaţie/evaluare, doar în perioada ianuarie 2016 - decembrie 2018.

“Prin exercitarea în mod ilegal a profesiei de psiholog (atât ca angajat al spitalului, cât şi prin participarea în cadrul comisiilor de specialitate), s-ar fi produs un prejudiciu instituţiei angajatoare de 367.990 de lei, reprezentând contravaloarea veniturilor salariale încasate, parţial, pentru perioada 2011-2019. Prejudiciul va fi calculat în funcţie de întregul material probator ce se va administra în cauză”, au mai transmis poliţiştii.

Persoana cercetată va fi condusă la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru continuarea cercetărilor.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-01-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE