2020-11-26 03:31

EXCLUSIV. Premierul Orban vrea să știe cât a costat „carantinarea” la București a directorilor de la Protecția Consumatorilor

 |  23:40
EXCLUSIV. Premierul Orban vrea să știe cât a costat „carantinarea” la București a directorilor de la Protecția Consumatorilor

PUTEREA a semnalat în urmă cu aproape o lună de zile că președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului (ANPC), botoșăneanul Eduardt Cozminschi (FOTO), promovat și susținut de liderul PNL Botoșani, senatorul Costel Șoptică și de vicepremierul Raluca Turcan, a generat un scandal fără precedent în instituție prin convocarea la București a directorilor și directorilor adjuncți de la fiecare oficiu județean pentru protecția consumatorului, pentru a-i școlariza timp de o lună de zile.

Practic, școlarizarea a constat în faptul că directorii din țară au urmărit cum colegii lor de la Regiunea București-Ilfov au verificat niște standuri cu jucării din Complexul Europa. Astfel, timp de o lună de zile, acest centru comerciale de la marginea Capitalei a devenit „amfiteatru” pentru școlirea directorilor de la Protecția Consumatorilor din toată țara. Însă, ceea ce nu s-a spus este faptul că directorii veniți din țară au fost cazați în cele 70 de camere și 10 apartamente ale hotelului de patru stele Capitol din centrul Capitalei. Potrivit informațiilor noastre, pentru cazarea fiecărui director, ANPC a decontat și va deconta în jur de 100 de euro. Dar, miercuri, de la primele ore ale dimineții, o echipă a Corpului de control al prim-ministrului va descinde la ANPC și hotelul Capitol, ca să verifice cât și cum s-a decontat pentru cazarea directorilor din țară. Astfel spus, primul ministru Ludovic Orban vrea să știe cât a costat „carantinarea” directorilor ANPC convocați la București de către Eduardt Cozminschi, omul promovat și susținut de Turcan și Șoptică.

Trebuie precizat că numirea lui Eduardt Cozminschi la șefia ANPC, la finele anului trecut, i-a surprins până și pe liberalii botoșăneni, întrucât acesta era foarte puțin cunoscut în oraș, și mai deloc în județ. Este știut mai bine doar de către cei care frecventeaza bodega sa, „La căruţă”, de lângă Piața centrală din municipiul Botoșani. Însă, ceea ce se știe mai puțin, este faptul că una dintre firmele noului șef al Protecției Consumatorului, Cozminschi Eduardt II, a fost sancționată, în 2011, cu o amendă de 3.000 de lei, de către ITM, pentru muncă fără forme legale, adică făcea angajări la negru.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-07-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE