2020-10-24 18:29

EXCLUSIV. Noua modă la CFR Călători: lupul paznic la oi, dar să aibă și casă!

 |  15:33
EXCLUSIV. Noua modă la CFR Călători: lupul paznic la oi, dar să aibă și casă!

Compania CFR Călători, condusă acum de controversatul director Dan Marian Costescu, se confruntă cu mari probleme financiare, dar și cu un management dezastruos.

Însă, modul cum se asigură controlul financiar de gestiune al companiei demonstrează că moda lupului paznic la oi este ceva obișnuit la CFR Călători.

Casiera ejectată de Miliție de la Ciorogârla, reevaluată și promovată de Anton Hadăr

După ce controversatul director Marcel Litră a fost reabilitat pe postul de director general adjunct, după escapadele de la DNA, fostul director general Valentin `Smart` Dorobanțu a făcut o mutare surprinzătoare, pe care o moștenește și Dan Costescu. `Smart` Dorobanțu a numit în funcția de șef serviciu CFG (control financiar de gestiune) la CFR Călători pe Marinela Damian, fosta magazioneră la mesageria Gării Basarab.

Practic, Marinela Damian avizează tot ce mișcă în companie referitor la buget, investiții, achiziții etc. Numai că, numirea acesteia ca șef serviciu CFG este ca și cum ai pune lupul paznic la oi. Prin anii 1984-1985, Marinela Damian, care se numea Paraschiv pe când era casieră la Gara Ciorogârla, a fost cercetată de Miliția Transporturi pentru falsificarea unor chitanțe și favorizarea unui anumit delegat care descărca marfă în gară. Ca urmare a neregulilor descoperite la Gara Ciorogârla, Marinela Paraschiv a fost mutată pe post de magazioneră la mesageria Gării Basarab. După 1990, Marinela Paraschiv a revenit pe postul de casieră la Regionala CFR București, prin intermediul aranjamentelor țesute de fostul ei iubit de la Liceul 12 CFR, sindicalistul de la Politehnică, Anton Hadăr. Acesta a apelat la unchiul său, care la acea vreme era „șmecher” la CFR, astfel încât fosta sa iubită din liceu să revină pe postul de casieră. Timpul a trecut și Marinela Paraschiv a devenit doamna Damian, căsătorindu-se cu ceferistul Marian Damian, care plimba liza prin Gara Basarab. Ulterior, prin tot prin aranjamentele lui Anton Hadăr, Marian Damian ajunge inginer la serviciul Marketing al Regionalei CFR Călători București, iar controlorii de tren scanați de DNA știu cam cine este domnul Damian.

Tupeu de tupeu. E angajată la CFR Călători, dar cere casă de la CFR SA

Potrivit declarației de avere, familia Marinela și Marian Damian deține o locuință personală în zona de nord a Capitalei. Dar, surprinzător, Marinela Damian cere companiei CFR SA să-i vândă o locuință de serviciu, aflată în localitatea prahoveană Ciorani. Ba mai mult, face presiuni la conducerea CFR SA în acest sens și face chiar un scandal de pomină în companie, pe motiv că cei de la CFR SA nu trebuiau să se prezinte în instanță împotriva ei. Practic, după ce a fost pusă pe criterii mai puțin profesionale, ca șef serviciu CFG la CFR Călători, acum mai vrea și o casă de la CFR SA. Tupeu, nu glumă!


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-06-21Parerea ta...

DE LA GALATI
21 Iun 2020

A VENIT IN CONTROL LA SUCURSALA GALATI SI S A LOVIT IN FIGURI CA DÂNSA NU A VRUT SEFA LA CFG ,DAR A OBLIGAT O TOVARASUL DOROBANTU, CARE A AMENINTAT O CA O DA AFARA DACA NU VINE SEFA. PĂI SI ACUM E BINE NENEA DOROBANTU CU CE "SEFA" PREGATITA AI PRICOPSIT SERVICIUL CFG? HUO, NEAM DE NEMERNICI. NOI SUNTEM CFR- ISTI PREGATITI DE O VIATA SI NU AVEM PILE SA OCUPAM POSTUL ASTA. DE CE? PTR CA LA DIRECTORII GENERALI LE TREBUIE OAMENI DE TEAPA ACESTEI FEMEI, CARE SA SEMNEZE BUGETUL FARA SA STIE CE SEMBEAZA, CARE HABAR NU ARE DE UN ADEVARAT CONTROL CFG, ETC. DECI STIMATE DOMNULE DIRECTOR GENERAL COSTESCU INAINTE DE A NUMI OAMENI DE ASTIA IN FUNCTII DE CONDUCERE, VERIFICATI PERSONAL DOSARUL PERSOANEI LA RESURSE UMANE SI NU VA LASATI PROSTIT DE PERSOANE SUBIECTIVE. DOAMNA SEFA DE LA RESURSE UMANE,ADELINA TREBUIA SA VA INFORMEZE .OARE NU STIA? SAU A OBLIGAT O SI PE EA DOROBANTU SA SE FACA , CA NU VEDE.CA PARCA TOT DOROBANTU A NUMIT O SI PE ACEASTA ADELINA MARE SEFA. CA SA NUMAI ZICEM DE ALTE NUMIRI CONTROVERSATE CA AIA DE LA FINANCIAR CARE A VENIT DE LA AGENTIA DE VOIAJ, LIVIA CIURTIN. ASTEPTAM ITM UL SA VEDEM CUM A AVANSAT ACEASTA TOVARADA PARASCHIV, SAU DAMIAN MARINELA.
GRIGORE
21 Iun 2020

Așteptăm DNA-ul dacă mai există , dacă nu , să le fie de bine .
MIHAELA APOSTOAIE
21 Iun 2020

STIMATI COLEGI, NU TREBUIE SA NE LASAM CONTROLATI SI VERIFICATI DE NISTE OAMENI , GEN ACEASTA DAMIAN, CARE NU AU PREGATIREA NECESARA, CARE MAI AU SI DOSARE PENALE IN SPATE, CHIPURILE PRESCRISE, DAR CU O FAPTA CARE NU I AR PERMITE EXERCITAREA MESERIEI DE CFG_ IST. E O RUSINE CE SE INTÂMPLA, SI EU VOI LUA ATITUDINE DACA ACEASTA DOAMNA DAMIAN O SA VINA PE SUCURSALA NOASTRA IN CONTROL.. CUM AS PUTEA SA I PREZINT DOCUMENTELE LA VERIFICAT, CAND EA INSASI ESTE O PENALISTA SAU CUM I O FI ZIS ATUNCI IN 84- 85. NU ARE PIC DE RUSINE FEMEIA ASTA? SE PREZINTA IN FATA DIRECTORILOR DE SUCURSALA PUR SI SIMPLU FARA PIC DE RUSINE? ATITUDINE DRAGI COLEGI, ATITUDINE, ASTA TREBUIE SA FACEM, SA LUAM ATITUDINE
DANIELA MâNDROC
21 Iun 2020

Are dreptate colega Apostoaie,( ar trebui sa ne spuna de pe ce Sucursala e) dar cum spuneam are dreptate.Pestele de la cap se- mpute. Noi salariatii din sucursale care suntem controlati de aceste persoane, ar trebui sa nu le mai punem pe masa atentii, cafea, ceaiuri, pateuri, si tot felul de mâncăruri dulci.Nu suntem slugile lor mai ales ca dupa cum se vede chiar sefa lor e cu probleme. Am ajuns de punem mână de la mâna sa cumparam tot felul de atentii ca vine CFG - ul. Eu una numai pun nimic ,ca au deplasari,stau la hotel, au ce mânca. Si asa trebuie sa luam atitudine. Iata la CFG sefa este un om cu probleme, la AUDIT altul pe nume Apostol Catalin ,la fel cu probleme. Din câte se aude, se pare ca de unde a venit la calea ferata din armata, a fost dat afara ptr nereguli economice.Si a venit la Cfr, cu o pensie de la armata si cu o gramada de bani ca SEF SETVICIU AUDIT. Si ca sa fie bomboana pe coliva, si pe Apostol tot amărâtul ala de Dorobantu l a pus. Deci sefii acestor servicii de control din calea ferata CFR CALATORI sunt doua persoane controversate care traiesc bine pe spinarea noastra de slujbasi onesti.Si din acest motiv revin si spun ca trebuie sa luam ATITUDINE neaparat împotriva acestor infractori pur si simplu.Si trebuie sa fim uniti atunci cand vin in control sa i punem la punct si nu sa le punem mese intinse.Curaj dragi colegi. Uniti vom reusi!
DRAGOMIR
21 Iun 2020

Stati fraților cs nu stiți povestea. Era unu Bratosin la CFG in anul 1990, pe vremea mea i se zicea CFI. Acest Bratosin, mare sef , Mateescu alt sef si cu unu Mocanu un sefulet mai mic, veneau s o controleze la gestiune pe aceasta Marinela. Si cand plecau erau ca valurile Dunarii .Erau beti turta. Si in felul asta a ajuns Paraschiv Marinela la regionala Bucuresti revizor contabil la CFI, adica bautura data celor 3 crai de la rasarit au " saltat o" pe Marinela la CFI..In rest despre meserie nu avea habar.Ea era un fel de aducator de la gari de toate ptr toti ptr Bratosin si Mateescu.De Mocanu stiu ca murit, de ceilalti doi nu stiu nimic. Deci aceasta dna Damian, acum sefa la CFG, a fost scoasa de pe functia de casiera si data magazinera definitiv la mesageria Badarab. Presa a scris bine , desigur ca politia TF a pus la dispozitia presei documentele de atunci.Numai ca nu inteleg cum a reusit doamna asta sa ocupe un post asa de mare avand antecedentele alea cu militia si cu scoaterea din functie. Păi care cfr iti isi mai aduc aminte de cfi stiu toti ca acolo era o banda de betivi .Matinela asta ducea geanta lui Bratosin. Calea ferata s a distrus prin aceste numiri de oameni nepregatiti, pusi pe posturi pe spaga si cadouri.Halal de conducerea CFR CALATORI. Macar la Marfa e un om cu pregatire si bataios.
MARIANA
21 Iun 2020

La regionala Bucuresti nu se ducea pe teren dar isi facea documente sa ia deplasare. Nu îi e rusine, ca n o controla nimeni.. Iliescu, fostul ei sef, nu o intreba niciodata unde umbla ca erau apropiati ca" cultura". Nu a facut un dosar de cercetare singura. Fugea cu el la Iliescu s o ajute.Daca a pus o Dorobantu e clar. Ăla si a batut joc de CFR CALATORI ptr ca stia ca v a fi dat afara si de al dracului a numit in functii mari numai nestiutori, hoti, ingrati, ca si el. Ca e o vorba la romani, cum e turcu si pistolu. Oamenii cu studii si vechime nu au loc la avansari.
DINU
22 Iun 2020

Cum se poate domnilor directori sa stati la discutii si sa analizati problemele societatii CFR CALATORI cu astfel de podoabe? Cum poti domnule director general Costescu si domnule director Nastasescu, voi oameni pregatiti si cu experienta sa discutati problemele economice ale societatii cu un salariat cu probleme de moralitate profesionala fata de intreaga companie? Si dvoastra dnele directoare Popescu, Ciurtin, cum va simtiti de respectate de conducerea societatii alaturându va unor persoane de genul dnei Damian? Care e culmea rusinii aici?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE