2021-07-24 08:42

EXCLUSIV. Dilema ministrului Apărării: Restructurarea CSA Steaua București pentru marea performanță sau „îngroparea” sa într-un club de amatori

 |  15:00
EXCLUSIV. Dilema ministrului Apărării: Restructurarea CSA Steaua București pentru marea performanță sau „îngroparea” sa într-un club de amatori

Ministrul Apărării Naționale, Nicoale Ciucă, a demonstrat prin impunerea, la sfârșitul lunii ianuarie 2020, a insipidului și intrigantului colonel Cătălin Hîncu în fruntea Clubului Sportiv al Armatei (CSA) Steaua București că continuie opera de îngropare a clubului militar în mocirla mediocrității și a amatorismului sportiv.

Mai nou, Ciucă pregătește o reorganizare a clubului care va genera multe cotroverse, dar și scandaluri pe măsură.

Haos instituționalizat, dar controlat, de…prostie și minciună

În doar cele câteva luni de cănd a fost parașutat în Bulevardul Ghencea, colonelul Cătălin Hîncu a continuat linia trasată de tătucul său George Boroi, adică de a distruge istoria de peste 70 de ani a Stelei, și, deși, și-a delegat atribuțiile de serviciu, l-a dat afară din club după 43 de ani, pe marele handbalist Vasile Stîngă, cel care susținuse financiar echipa de handbal masculin în utimii trei ani. Adică a procedat la fel ca Boroi cel care a interzis accesul în club a unor mari campioni ai clubului militar. O dovadă că Hîncu își bate joc de club și de echipa de handbal masculin este că în locul lui Vasile Stîngă l-a numit ca manager al echipei de handbal pe Andrei Cian, cel care nu știe cum îl cheamă cu buletinul în mână, adică tocmai pe cel din cauza căruia echipa a retrogradat în anii trecuți. În plus, Hîncu, pe lângă faptul că nu semnează niciun document, mai și blochează actele de transfer sau încheierea unor contracte sportive ceea ce a condus la pierderea unor sportivi de valoare pentru echipa de handbal și chiar cea de fotbal din Liga a IV-a. Mai nou, colonelul Cătălin Hîncu a demonstrat încă o dată că minte cum respiră susținînd că nu a știut că atleta Claudia Bobocea, calificată la Jocurile Olimpice de la Tokyo, nu a primit bani de cantonament și pregătire de câteva luni de zile. Dar el fusese informat de cei din club încă de la începutul stării de urgență de cazul Bobocea, dar atunci poate era prea ocupat să-și petreacă concediul de odihnă la pensiunea sa de la Moeciu.

 

Comandantul CSA Steaua va fi un locotenent colonel

Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, a dorit ca la sfârșitul săptămânii trecute să facă o vizită al CSA Steaua, dar s-a prelungit protocolul de la Regimentul de Gardă și nu a mai ajuns. Însă, potrivit informațiilor noastre obținute de la câțiva oficiali ai Ministerului Apărării Naționale, ministrul Nicolae Ciucă a pregătit un ordin pentru reorganizarea clubului militar care va genera un scandal monstru. Astfel, clubul CSA Steaua București ar urma să fie condus de un locotenent colonel, adică va fi cel mai mare grad din club, și nu ca până unde comandantul clubului avea gradul de colonel. Totodată, din actuala organigramă a clubului vor dispare vreo 14 funcții de conducere, ceea ce înseamnă că automat vor fi trimiși la plimbare o serie de sefi și șefuleâi din club. Prin eliminarea acestor funcții și coroborat cu faptul că noul comandant va avea gradul de locotenent colonel, reiese că și bugetul clubului de circa 20.000.000 de euro va fi redus foarte mult și de aici decurg o serie de consecințe nedorite.

Colonelul Hîncu, ucenicul „groparului” Boroi

Faptul că vor dispare poate o serie de secții, poate nu ar fi un lucru rău dacă ținem cont în prezent clubul are 42 de secții, iar când George Boroi a fost impus la șefia clubului, în 2003, erau doar 21 de secții sportive. Practic, în 13 ani, George Boroi a înființat vreo 20 de secții, iar ultimele opt au fost aduse la club, prin șmecheria de la începutul lui 2016, când Clubul Sportiv Aplicativ Militar Bucegi Predeal, condus atunci de Mădălin Hîncu, a devenit parte integrantă a Clubului Sportiv al Armatei Steaua București. De fapt, George Boroi este artizanul îngropării clubului în morcila mediocrității, transformând cel mai galonat club sportiv din România dintr-o structură constituită pentru marea performanță într-una de amatori. Dar, nouă organigramă a CSA Steaua pregătită de ministrul Nicolae Ciucă în birourile de la Ministerul Apărării Naționale nu a fost pusă în dezbatere publică și nimeni nu a avut măcar curiozitatea să îi consulte pe foștii comandanți ai clubului care mai sunt în viață și pentru care Steaua a fost casa lor aproape 50 de ani. „Dar ceea ce a făcut Hîncu la Steaua întrece orice imaginație. Să fi comandant dar să nu semnezi nimic, dar să blochezi și să bulversezi toată activitatea și, în același timp, să-I dai afară pe cei care au adus glorie acestui club, este dovadă clară că incompetență și prostie instituționalizată. Dar de vină nu este Hîncu ci cei care l-au propus și susținut și se știu cine sunt aceștia. Însă, cum merg lucrurile acum este tot mai clar că se dorește ca Steaua să nu mai fie un club pentru marea performanță ci unul de amatori, adică o jucărie pentru agrement și mișcare a unor persoane cu grade mari și influență în Armată. Și Excelența Sa știe foarte bine acest lucru!”, a precizat, pentru PUTEREA, un fost mare sportiv al CSA Steaua București.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-07-06Parerea ta...

CRISTI
06 Iul 2020

Un Club cu tradiție condus de doctoranzi in sport! Clubul ,,Pensionarilor”! Marii sportivi de performanța au distrus sportul!!! Coloneii: Ducu Petre, Bârlădeanu, Milan (scrima), Dragos Barbu ( baschet) etc. Și ceilalți lingăi ca Popa ( care 7 ani ca metodist nu a ieșit din sticla de alcool) Nea Goe și pilele lui Bixi!!! Rușine!
GEORGE
07 Iul 2020

atentie si la noul director al clubului. si el e croit pe "lucruri marete"
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE