2020-10-27 20:06

EXCLUSIV. Bădălău a fost cercetat că a furat un container al nașului său

 |  14:15
EXCLUSIV. Bădălău a fost cercetat că a furat un container al nașului său

Baronul PSD de Giurgiu, Niculae Bădălău, vrea, din nou, să ajungă la Curtea de Conturi a României, mai exact vicepreședinte la Autoritatea de Audit.

Însă, puțină lume știe că Bădălău i-a furat nașului său de la nunta de argint un container birou pe care, ulterior, i l-a returnat, dar asta doar pentru că nașul său l-a iertat ca să poată candida din nou, în 2016, la Senat. PUTEREA vă prezintă, în exclusivitate, povestea furtului și motivarea din ordonanța de clasare a acestui furt.

Containerul furat, găsit în curtea „finului” Bădălău

 

Ca să arate giurgiuvenilor că este pe cai mari, baronul Nicolae Bădălău a decis ca, la nunta de argint, să-l aibă ca naș pe omul de afaceri grec Ioannis Kassianos. Toate bune și frumoase, s-a relaxat Bădălău pe yacht-ul nașului, în Grecia, s-a plimbat prin insule, mese peste mese, șprițuri din greu, adică viață de boier pe banii nașului. Dar, lanțul de iubire s-a rupt atunci când nașul a constatat că finul îl lucrează pe la spate, adică îl fură prin firma unui lichidator judiciar foarte, foarte apropiat de Bădălău.

În 2014, societatea de lichidatori judiciari Phoenix Lar IPURL Giurgiu, reprezentată de Mariana Rădoi, a fost desemnată să administreze procedura de faliment a unei firme a omului de afaceri grec, Kassianos SRL. Ulterior, firma Marianei Rădoi a organizat o licitație de vânzare a unor bunuri deținute de firma lui Ioannis Kassianos, mai exact a unui „container birou dublu”. Cine vine la licitație și cumpără containerul? Tocmai firma familiei Bădălău, NBG SRL din Bolintin Vale, avându-l ca administrator pe fiul baronului PSD de Giurgiu, Gabriel Bădălău. Numai că, fiul lui Bădălău îi ia nașului un alt container decât cel achiziționat prin licitație. Nașul Ioannis descoperă containerul furat „în curtea lui Bădălău Nicolae și Bădălău Gabriel” și face „plângere penală împotriva lichidatorului și a angajaților săi, dar și împotriva persoanelor care dețineau bunul”, adică împotriva lui Nicolae și Gabriel Bădălău.

Pe cine nu lași să moară…

 

Din acel moment, Bădălău și-a dat seama că nu mai poate candida pentru un nou mandat de parlamentar, fiind parte în Dosarul nr. 321/P.2015, unde era acuzat de „săvârșirea infracțiunilor de furt calificat, complicitate la furt calificat și abuz în serviciu”. Ca atare, Bădălău se întorce spășit, cu coada între picioare, la nașul său, și-l roagă în genunchi să-l ierte, adică să-și retragă plângerea împotriva sa. Mai exact, să declare că el nu a participat la furtul containerului, deși acesta fusese găsit la el acasă. Omul de afaceri grec cade în plasa întinsă de baronul giurgiuvean, îl iartă și declară în instanță, pe data de 07.10.2015, că „nu are nicio pretenție penală sau civilă față de Bădălău Nicolae” solicitând însă, continuarea „cercetării penale față de lichidator și angajații acestuia”. Dar, înaintea acestei declarații, mai exact pe 10.09.2015, Bădălău îi returnase deja omului de afaceri grec, printr-un reprezentant al firmei familiei sale, containerul în valoare de 9.746,10 lei. Practic, prin returnarea containerului, Bădălău a recunoscut că îi furase containerul nașului său. Ulterior, prin Ordonanța din 28 octombrie 2015, procurorul Octavian-Virgiliu Ojog de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție dispune „clasarea cauzei privind plângerea formulate de către persoana vătămată Ioannis Kassianos, față de Bădălău Nicolae, pentru infracțiunea de furt calificat, faptă prevăzută de art.229 din Codul penal, întrucât fapta nu există”.

Totodată, procuroul a dispus „disjungerea cauzei cu privire la săvârșirea infracțiunilor de către Rădoi Mariana, Duță Constantin, Ciurea Elena și Bădălău Gabriel” și „declinarea cauzei spre competentă soluționare, Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale”.

 

Mesajul nașului către finul Bădălău: „Să-mi predați ce mi-ați furat în toată perioada de colaborare…”

 

Dar, după ce s-a văzut scos basma curată, Bădălău a uitat de nașul său, însă în schimb a continuat să-l hărțuiască și să-l prăduiască prin intermediul lichidatorului său de încredere, Mariana Rădoi. Fapt pentru care, pe 2 februarie 2016, omul de afaceri grec îi trimite lichidatorului Mariana Rădoi o notificare prin care o somează să înceteze abuzurile și ilegalitățile împotriva sa.

„Cu toate că ai făcut multe abuzuri și ilegalități, te prevalezi ca o impostoare de calitatea de lichidator judiciar al societății Aris SRL, care constituie exclusiv proprietatea și averea mea, pentru a o devaliza și a-ți însuși direct sau prin interpuși, de altfel niște paraziți, acest patrimoniu de milioane de euro, ca un adevărat grup de crimă organizată. De aceea îți transmit ție, Rădoi Mariana, ție Marica Ștefan (n.r. - cuscrul lui Niculae Bădălău), Duță Constantin, Ciurea Elena, Nuță Sorin, Dan Nedea, Bădălău Niculae și tuturor celorlalți care te-au ajutat și protejat, aveți o singură opțiune: să îmi cereți scuze și să plecați acasă, iar pe mine și firma mea, SC Aris SRL, să ne lăsați în liniște! Înainte de a pleca, nu uitați să treceți toți pe la mine și să-mi predați ce mi-ați furat în toată perioada de colaborare”.

 

„Inculpatul Bădălău Nicolae a sustras 4 saci de grâu în greutate de 12 duble, dintr-un pătul”

 

 

În 1988, Niculae Bădălău a fost arestat preventiv timp de două săptămâni și a fost condamnat un an de zile la locul de muncă, pentru că a furat patru saci de grâu din pătulul C.A.P. Malu Spart. Ulterior, însă, a fost grațiat de Ceaușescu. În sentința Judecătoriei Giurgiu se menționa la acea vreme că „în ziua de 13.01.1988, inculpatul Bădălău Nicolae, subinginer la ICAPA Giurgiu, profitând de neatenția muncitorilor din cadrul Bazei de recepție Malu Spart, care serveau masa de prânz, a sustras 4 saci de grâu în greutate de 12 duble dintr-un pătul, pe care i-a transportat la locuința inculpatului Gheorghe Dumitru cu autoturismul Dacia 1300 nr. 3-B-5440, proprietatea sorei sale, vânzându-i acestuia cu suma de 1.200 lei. De menționat că anterior inculpatul Bădălău Nicolae, mergând la domiciliul inculpatului Gheorghe Dumitru, de la care a cumpărat un curcan cu suma de 400 lei, a acceptat rugămintea acestuia din urmă de a-i procura niște grâu pentru păsări de la Baza de recepție Malu Spart, unde lucra”. Sentința a venit în același an - instanța îl „condamnă la un an de închisoare pentru pentru infracțiunea de furt în paguba avutului obștesc”, dar „dispune să execute pedeapsa aplicată prin muncă productivă, fără privare de libertate, la aceeași unitate la care este încadrat”.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-06-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE