2024-04-19 21:15

Dragoş Săvulescu NU este extrădat în România. Miliardarul va continua pedeapsa în Italia

 |  15:10
Dragoş Săvulescu NU este extrădat în România. Miliardarul va continua pedeapsa în Italia

Omul de afaceri Dragoș Săvulescu, reținut în Grecia, nu poate fi adus la noi în ţară până când nu va fi judecată cererea de extrădare în România, a spus avocatul său.

"La Parchetul de pe lângă Curtea de Apel a Mării Egee am depus argumentul juridic conform căruia mandatul european de arestare emis de România nu poate fi executat, deoarece are domeniu de aplicare articolul 11B din Legea privind mandatul european de arestare, care interzice în mod explicit extrădarea unei persoane căutate către statul solicitant atunci când persoana solicitată execută sentința aplicată de instanțele statului solicitant într-o altă țară europeană", a spus avocatul omului de afaceri, Michalis Dimitrakopoulos, potrivit digisport.ro.

Dragoș Săvulescu a fost reținut, luni, după ce iubita lui l-a dat de gol că se află în Grecia, în vacanță. Chiar polițiștii din Grecia au fost cei care l-au reținut pe acesta. 

"Eurojust a confirmat astăzi printr-un act că clientul meu execută pedeapsa impusă de România în Italia, în baza unei decizii irevocabile emise de o curte de apel din Italia. Astfel, ca singură cale, nu a fost posibilă extrădarea lui în România.

Trebuie să vă informez că România a încercat şi în Italia extrădarea clientului meu, dar justiţia italiană a respins cererea, punând în aplicare aceeaşi legislaţie europeană urmată de procurorul curţii de apel, domnul Dimitrios Paikopoulos", a continuat Michalis Dimitrakopoulos.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-08-13



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE