2021-08-01 11:22

Doi hacker români condamnaţi în SUA

 |  08:01
Doi hacker români condamnaţi în SUA

În SUA, doi hackeri români au fost condamnaţi miercuri la şapte, respectiv 15 ani de închisoare pentru participare la o vastă reţea de fraudare online a datelor bancare, a anunţat Departamentul american al Justiţiei, potrivit AFP.

Reţeaua organizată de cei doi români a reuşit să fraudeze în Statele Unite mai multe zeci de magazine, dintre care 250 de POS-uri în francize ale lanţului de magazine Subway, şi să compromită datele a peste 100.000 de deţinători de carduri, prejudiciul fiind estimat la peste 17,5 milioane de dolari.

Adrian-Tiberiu Oprea, 29 de ani, extrădat din România, şi Iulian Dolan, 28 de ani, au pledat vinovaţi de complot, fraudă informatică şi acces fraudulos într-un sistem securizat. În plus, primul a recunoscut că a efectuat şi transferuri bancare frauduloase.

Cei doi, împreună cu un alt român în vârstă de 27 de ani, au piratat între 2009 şi 2011 sute de terminale din Statele Unite pentru a înregistra numerele cardurilor de credit ori sumele utilizate de către clienţi, precum şi datele asociate aparţinând unor cetăţeni americani.

Românii condamnaţi au piratat de la distanţă sute de POS-uri din magazine americane, în care datele bancare ale clienţilor erau stocate electronic, potrivit Agerpres.

Oprea, care era liderul grupului, şi Dolan, au folosit internetul pentru a identifica punctele de vânzare vulnerabile, după care au intrat în sistemele acestora şi au instalat viruşi informatici de tip 'troian' pentru a prelua controlul asupra acestora.

Ulterior, cei doi au transferat electronic datele bancare spre un site de stocare creat de Oprea. După aceea, hackerul a folosit datele furate pentru a face plăţi sau a transfera diverse sume complicilor în acelaşi scop, potrivit comunicatului dat publicităţii de Departamentul de Justiţie al SUA.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2013-09-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE