2021-07-24 07:11

DNA. Blejnar, audiat de procurori în Dosarul Motorina

 |  19:27
DNA. Blejnar, audiat de procurori în Dosarul Motorina

Fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar, s-a prezentat, ieri, la DNA, unde procurorii anticorupţie l-au chemat pentru a da declaraţii în dosarul în care este anchetat pentru complicitate la evaziune fiscală, alături de fostul şef al SIPI Constanţa, Dan Secăreanu. La închiderea ediţiei, procurorii nu finalizaseră audierea fostului şef al ANAF. 

Sorin Blejnar a declarat că doreşte să dea declaraţii în faţa procurorilor şi că, timp de mai multe luni, aceştia nu l-au chemat pentru a-l audia. În acelaşi context, fostul şef al ANAF a afirmat că, până la acest moment, expertiza financiar-contabilă în acest caz nu este gata, deşi a fost dispusă de mai multe luni. Sorin Blejnar este acuzat de procurorii DNA că ar fi sprijinit, din mai 2011 până în iulie 2012, un grup infracţional care ar fi iniţiat un amplu mecanism evazionist vizând sustragerea de la plata accizelor a unor cantităţi de motorină vândute sub denumirea unor produse petroliere inferioare. În acest caz mai sunt cercetaţi fostul şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă (SIPI) Constanţa Dan Secăreanu, fostul şef de cabinet al lui Blejnar, Codruţ Marta, soţii Radu şi Dana Nemeş, Mihai Gulea, Ştefan Puşcaşu şi Ovidiu Ioan Moldovan.

Blejnar a declarat, la intrarea în sediul DNAcă, până la acest moment, nu ştie nimic despre fostul său şef de cabinet, Codruţ Marta, dar speră ca acesta să fie bine. Fostul şef al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) a spus şi că nu a ştiut despre Marta că ar fi acţionar la un post radio. Precizarea lui Blejnar vine după ce la Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a fost depusă o solicitare primită de la societatea Glasul Aradului SRL de cedare a licenţei audiovizuale a postului de radio Glasul Aradului către societatea Joy Media Enterprise, asociaţii postului fiind Twenty Two Media SRL (50%) şi Codruţ Marta (50%).


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 639874-03-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE