2021-08-01 09:28

DNA: Vasile Mihalachi, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui, trimis în judecată

 |  14:33
DNA: Vasile Mihalachi, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui, trimis în judecată

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vaslui este anchetat de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) într-un dosar privind atribuirea ilegală a unor trasee de transport.

DNA l-a trimis în judecată pe Vasile Mihalachi, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vaslui. Oficialul este acuzat de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor. Alături de el au mai fost deferiţi justiţiei Liviu Butnaru, director al Agenţiei Judeţene Vaslui a Autorităţii Rutiere Române, Vasile Vieru, director executiv adjunct în cadrul Direcţiei Tehnice a CJ Vaslui, şi Dănuţ Ropotă, referent în cadrul Agenţiei Judeţene Vaslui a Autorităţii Rutiere Române.

Conform procurorilor, inculpaţii Butnaru, Mihalachi, Vieriu şi Ropotă, au înlăturat nişte societăţi comerciale, operatori de transport public rutier, de la atribuirea unor trasee de transport. Companiile fie câştigaseră licitaţiile în mod legal, fie au fost împiedicate să participe la alte licitaţii.

Procurorii susţin că „au fost lezate interesele legale ale operatorilor de transport public care au încercat în mod onest să dobândească dreptul de a desfăşura serviciul de transport public pe raza judeţului Vaslui”. În acest fel „a fost creat un avantaj patrimonial injust pentru operatorii favorizaţi” în valoare de peste 2,6 milioane de lei.

Potrivit Agerpres, societăţile comerciale afectate s-au constituit ca părţi civile în procesul penal cu suma totală de 140.000 de euro.

Dosarul a fost trimis Judecătoriei Vaslui. 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2013-10-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE