2020-12-04 09:33

Directorul Direcției Venituri din CNAIR, Lucian Calmuș, în vizorul DNA pentru fraudarea bugetului de stat

 |  18:09
Directorul Direcției Venituri din CNAIR, Lucian Calmuș, în vizorul DNA pentru fraudarea bugetului de stat

PUTEREA a semnalat recent că procurorii DNA au început să verifice o serie de aspecte menționate într-un denunț bombă privind anumite ilegalități comise de personaje de la vârful Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Potrivit informațiilor noaste, denunțul vizează faptul că anumite persoane cu funcții de conducere în companie tolerează, sau mai direct, închid ochii la anumite șmecherii de taxare în punctele de frontieră, și astfel, statul este prejudiciat cu sume enorme de bani.

Denunțul care demască mafia transportatorilor din punctele de frontieră

În denunțul de la DNA se descrie cu lux de amănunte o metodă inedită, dar extrem de gravă, prin care se prejudiciază foarte mult bugetul de stat. „În urma controlului desfășurat în data 14.06.2020 s-a constatat că pe sensul de ieșire al ACI Nădlac 2 - Cabina 1, controloriii de trafic implementaseră în aplicația E- tarifare 2 un număr de aproximativ 142 de autovehicule, dintr-un total de aproximativ 800-1.000 autovehicule, neefectuându-se cu PDA-ul din dotare interogarea autovehiculelor care circulă pe rețeaua rutieră din România și urmau să efectueze ieșirea din țară. De asemenea, pe sensul de ieșire al ACI Nădlac 2 - Cabina 1, din același număr de aproximativ 800-1.000 autovehicule au fost implementare cu aplicația E - tarifare 2 un număr de aproximativ 230 de autovehicule, în această cabină neexistând terminal PDA necesar interogării autovehiculelor pe sensul de ieșire din țară”, scrie în denunțul către DNA. Totodată, în denunțul la DNA este indicată și persoana din cadrul CNAIR care știe foarte mecanismul de fraudare al bugetului de stat, dar, cu toate acestea a mușamalizat toate cazurile care i-au fost sesizate și nici nu a dispus nicio măsură pentru stoparea jafului din punctele de trecere a frontierei menționate în denunț. „Aspectul că în agențiile de control și încasare se prezintă transportatori cu CMR-uri privind masele transportate neconforme cu realitatea a fost prezentat încă din 03.12.2019 domnului director al Direcției Venituri din CNAIR Calmuș Lucian. În urma informării asupra acestor aspect, deși erau vizate fapte deosebit de grave de eludare a legii, acesta nu a dispus nicio măsură în vederea veficării și cercetării celor constatate. Având în vedere aspectele sesizate vă rugîm să dispuneți efectuarea cercetărilor impuse de lege”, se menționează în finalul sesizării către procurorii anticorupție. Astfel, reiese foarte clar că sesizarea în vizează direct pe directorul Direcției Venituri din CNAIR, Lucian Calmuș.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-07-16Parerea ta...

CUCUDURU
16 Iul 2020

Si domnul Masala zis Sandokan care de ani de zile face acelasi lucru din pozitia de Director Economic nu se intampla nimic?
MISU
17 Iul 2020

Lasă că- i vine rândul acusica. Nu rămâne fără pedeapsă niciunul de la noi. Pe pariu.
IN GURA LA CUCUDURU SI LA MISU
17 Iul 2020

Un articol scris la comanda si in urma “denuntului” unuia care vizeaza respectivul post de director, un linguncurist al pnl ului care se lauda ca are sustinerea actualului DG. Haideti sa asteptam solutionarea unui posibil dosar si dupa sa facem afirmatii. Din pacate traim in tara lui Nazi imparat, unde prezumtia de nevinovatie lipseste cu desavarsire.
GICă DURU
17 Iul 2020

Măi minunatule „în gură...“ vezi că te caută pavianul cu mantie să bage Iranul și Pakistanul îm UE
MARIA M.
20 Iul 2020

Iacob Cristian e capul MAFIEI CANTARELOR! Luat repejor și strâns de momițe ca vomită tot! Dacă se dorește stoparea fraudelor in ACI -uri gabjitil pe Iacob!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE