2021-04-20 20:32

UPDATE. Directorul Bibliotecii Universitare din Iași și soția acestuia au fost găsiți morți în casă. OFICIAL. Ipoteză șocantă a anchetatorilor

 |  10:21
UPDATE. Directorul Bibliotecii Universitare din Iași și soția acestuia au fost găsiți morți în casă. OFICIAL. Ipoteză șocantă a anchetatorilor

Directorul Bibliotecii Universitare din Iaşi, Bogdan Maleon, şi soţia sa au fost găsiţi luni seară morţi în casă. Bărbatul era spânzurat de o grindă, iar femeia era întinsă pe jos în aceeaşi cameră. Surse judiciare susţin, citate de News.ro, că este luată în calcul varianta conform căreia acesta şi-ar fi ucis soţia, ea prezentând urme de lovituri pe corp, după care acesta s-ar fi sinucis.

UPDATE 14.03. Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Iasi sustin ca directorul Bibliotecii Central Universitare din Iasi, Bogdan Petru Maleon, si sotia sa s-au sinucis in prima zi de Craciun, la o diferenta de cateva ore, transmite Agerpres. "Din primele cercetari care s-au efectuat in cursul dupa amiezii de ieri si in cursul diminetii, respectiv, concluziile preliminare ale necropsiei, au fost inlaturate suspiciunile privind uciderea celor doua persoane, lipsa semnelor de violenta si lipsa oricaror semne de autoaparare pe corpul cadavrelor astfel incat, in acest moment, concluzia la care am ajuns este ca cele doua persoane s-au sinucis la o diferenta de doua-trei ore, decesul intervenind cu aproximativ 8 - 10 ore inainte de ora la care au fost gasite cadavrele", a declarat, marti, Carmina Pascal, prim procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Iasi.

UPDATE 13.25. Răsturnare de situație de la oră la oră în cazul morții celor doi soți. Principala ipoteză a anchetatorilor este acum că directorul Bibliotecii Universitare din Iaşi şi-ar fi ucis soţia din cauza geloziei, după care s-ar fi sinucis. Surse din rândul anchetatorilor iau în calcul varianta ca Bogdan Maleon (42 de ani) să-şi fi sugrumat soţia pe fondul geloziei, după care s-a spânzurat de o grindă.

UPDATE 13.06. Antena 3 susține că anchetatorii ar fi ajuns la o concluzie preliminară în cazul morții celor doi soți și anume că ar fi vorba despre o dublă sinucidere. Astfel,  femeia și-ar fi pus capăt zilelor, apoi, ea ar fi fost găsită de soțul său, care la rândul său s-ar fi spânzurat ulterior.

UPDATE 12.59. Trupurile celor doi soţi, Anda şi Bogdan Maleon, au fost duse luni seara, la Institutul de Medicină Legală pentru necropsie. Potrivit unor surse judiciare, în prezent nu se ia în calcul varianta unui omor din partea unei a treia persoane care să fi intrat peste cei doi soţi. Bogdan Maleon era profesor universitar la Facultatea de istorie de la Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, era director al Bibliotecii Centrale Universitare Iaşi din 2015, iar înainte fusese director al Muzeului Universităţii.

UPDATE 12.51. Mediul academic ieşean este în stare de soc. Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" a transmis un mesaj de condoleanţe în cursul dimineţii.„În această perioadă de sărbătoare, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” este îmbrăcată în doliu. Suntem profund şocaţi şi întristaţi de tragedia petrecută în familia profesorului Maleon, cadru didactic al Facultăţii de Istorie şi director al Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu”. Gândurile şi rugăciunile noastre se îndreaptă spre rudele şi prietenii familiei, spre colegi, spre cei care i-au cunoscut. În semn de respect faţă de toţi cei afectaţi, rugăm comunitatea academică şi opinia publică să păstreze o cuvenită discreţie în această situaţie încă greu de înţeles. Dumnezeu să-i odihnească în pace”, au transmis universitarii.

Cei doi soţi au fost găsiţi în locuinţa lor, de către o rudă, care a venit să vadă de ce nu au ajuns la masa de Crăciun. Medicii de pe echipajul SMURD sosiţi în urma unui apel la 112 au spus că nu au mai putut interveni, cei doi soţi fiind deja morţi.

Ulterior, reprezentanţii SMURD au spus că la sosirea echipajului SMURD, semnele de moarte în cazul ambilor soţi erau deja instalate, fiind anunţate Poliţia şi ParchetuL.

"A fost primit un apel la 112 pentru două persoane dintr-o familie găsite de o rudă inconştiente. pentru o intervenţie. S-a deplasat echipajul Terapie intensivă SMUD, care a găsit cei doi soţi, un bărbat de 42 de ani şi o femeie 38 de ani, în stare de stop cardio-respirator dar cu semne de moarte deja instalată.  Barbatul era spânzurat de o grindă,  femeia prezenta urme de strangulare si era întinsă pe jos în aceeaşi încăpere. Semnele de moarte fiind deja instalate, probabil de cateva ore, resuscitarea nu era indicata. S-au anunţat Politia si Parchetul şi cauzele vor fi stabilite de medicina legală", a declarat Dana Cimpoeşu, coordonator SMURD Iaşi.    


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2017-12-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE