2024-04-20 07:57

Dezvăluirile lui Ponta: "I-am cerut lui Băsescu să-l grațieze pe Gică Popescu. A refuzat, cred că regretă și acum"

 |  11:16
Dezvăluirile lui Ponta: "I-am cerut lui Băsescu să-l grațieze pe Gică Popescu. A refuzat, cred că regretă și acum"

Fostul premier Victor Ponta a dezvăluit sâmbătă dimineață că în 2014 i-a cerut lui Traian Băsescu să-l graţieze pe Gheorghe Popescu, condamnat în Dosarul Transferurilor, însă președintele de la acea vreme a refuzat.

"După ce s-a întâmplat nenorocirea cu condamnarea lui Popescu, m-am dus la Băsescu, era preşedinte, i-am spus că îi fac propunerea de graţiere pentru Gică Popescu şi dumneavoastră ieşiţi şi spuneţi că nenorocitul de Ponta a vrut asta, o să zică lumea că eu sunt nenorocit. Băsescu a spus că nu, am ieşit, am sunat un prieten şi i-am zis să o sune pe Elena Udrea, poate îl convinge ea, dar el nu a vrut. Nu l-am înţeles, cred că regretă şi acum. Eu am fost convins că Popescu va fi achitat. Cred că Băsescu s-a gândit că nu e bine să graţieze pe cineva", a declarat Ponta la Digisport Matinal.

Pe 4 martie 2014, Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat definitiv la închisoare cu executare pe toţi cei opt oameni din fotbal judecaţi în dosarul transferurilor, fostul fotbalist Gheorghe Popescu, la acel moment candidat la şefia Federaţiei Române de Fotbal, primind o condamnare de trei ani, o lună şi zece zile.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-02-06



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE