2020-10-25 16:30

De ce nu și-a declarat ceasurile furate Niculae Bădălău?

 |  12:46
De ce nu și-a declarat ceasurile furate Niculae Bădălău?

Din declarațiile de avere postate în ultimii patru ani pe site-ul Senatului, reiese că Niculae Bădălău trebuia să intre de mult timp în atenția Agenției Naționale de Integritate (ANI), dat fiind că a omis să-și treacă bunuri de mare valoare despre care susține că i-ar fi fost furate.

„Infracţiunea de fals în declaraţii şi se pedepseşte potrivit Codului penal”

În noaptea de 2 spre 3 noiembrie 2018, vila baronului PSD de Giurgiu, Niculae Bădălău, din orașul Bolintin Vale, a fost vizitată de niște hoți. Senatorul giurgiuvean a susținut că hoții l-au prădat „de 16 ceasuri, câteva zeci de mii de euro, mai multe bijuterii și un pistol plin cu gloanțe”. „Am fost și la medic cu pistolul. Dacă purtam pistolul, înseamnă că eram amenințat. E foarte grav că, în timp ce dormeam, anumite persoane au stat în casa mea, timp de 25 de minute. Am fost la medic și am suferit o intervenție chirurgicală și am uitat pistolul în cameră. Era pistol cu glonț, letal. Familia mi-a fost pusă în pericol. Soția mea și fiica mea sunt speriate. Era o cutie cu ceasuri, 16 ceasuri, ceasul soției, ale copiilor”, a declarat, la acea vreme, Niculae Bădălău.

Nici pănă azi nu se știe cine l-a prădat pe Bădălău și ce i s-a furat. Dar, în toate declarațiile de avere postate pe site-ul Senatului aferente anilor fiscali 2017, 2018, 2019, Bădălău a menționat că deține, din 1993, „bijuterii, aur alb, galben, diamante”, în valoare de 25.000 de euro, și tablouri evaluate la 12.000 de euro, achiziționate în 2009. În schimb, baronul de Giurgiu nu a menționat în nicio declaratie de avere că ar deține cele 16 ceasuri despre care susține că i-au fost furate. Dacă le-a avut, de ce oare nu le-a declarant, așa cum prevede legea? Mai mult, din declarațiile de avere nu reiese nici că lui Bădălău i-ar fi fost furate bijuterii, pentru că sunt menționate același bijuterii din ultimii patru ani, așa cum reiese din declarațiile postate pe site-ul Senatului. Legea nr.178/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate, precum şi pentru modificarea şi completarea altor acte normative, stipulează la articolul 28 că „fapta persoanelor care, cu intenţie, depun declaraţii de avere sau declaraţii de interese care nu corespund adevărului constituie infracţiunea de fals în declaraţii şi se pedepseşte potrivit Codului penal”. De ce oare nu și-a declarat cele 16 ceasuri pe care susține că i-au fost furate? Au fost oare asigurate aceste bunuri și la ce valoare?

Hoții sunt atrași de ceasurile familiei Bădălău

Surprinzător, recent, vila fiului baronului Bădălău, din Bolintin Vale, a fost și ea spartă de hoți, care ar fi plecat de acolo cu 30.000 de euro și 15 ceasuri, dintre care două de aur. Se pare că hoții sunt mari colecționari de ceausuri, dacă lui Bădălău senior i-au furat 16 bucăți, iar fiului cu unul mai puțin, adică 15, din care două din aur!


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-06-29Parerea ta...

BEBICA
01 Iul 2020

NU LE-A DECLARAT PENTRU CA ERAU FURATE . FOARTE SIMPLU .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE