2023-09-30 21:48

Daune de 17.000 de euro după ce o fetiţă a fost muşcată de un câine fără stăpân

 |  14:37
Daune de 17.000 de euro după ce o fetiţă a fost muşcată de un câine fără stăpân

Tribunalul Sibiu a decis că autoritățile din municipiul Mediaş trebuie să plătească daune morale în valoare de 12.000 de euro unei fetiţe de 10 ani care a fost muşcată de un câine comunitar în timp ce se întorcea de la şcoală şi 5000 de euro rudelor acesteia. Sentinţa nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Incidentul a avut loc în iunie 2019, fetița fiind mușcată de câine în apropierea blocului în care locuieşte familia sa.

„17000 de euro daune obţinute pentru copilul si familia ei care au trecut prin momente teribile: copilul a fost muşcat, iar mama a pierdut sarcina de 20 de săptămâni din cauza şocului suferit. Primăria Mediaş nu şi-a asumat niciun moment răspunderea încercând să dea vina pe părinţi pentru incident”, a transmis IREC.

Fetiţa şi familia sa au fost reprezentate în instanţă de către o avocată al cărei copil an fost, la rândul său, atacat de un câine comunitar. „Din perspectiva cuantificării daunelor, deşi mari faţă de media obişnuită, raportat la suferinţa generata de incidentul în sine, apreciez că este nesemnificativă”, consideră avocata Carmen Bordei, citată de News.ro.

IREC anunţă că „va face toate eforturile ca la apel să tragă la răspundere directă şi personală primarul municipiului Mediaş”, pe baza unui precedent stabilit tot de Asociaţie în anul 2020.

„Orice cetăţean al ţării ar trebui să ştie că pentru astfel de lucruri este răspunzătoare şi instituţia Primarului, acesta având o răspundere directă şi personală privind funcţionarea corespunzătoare a serviciilor publice locale, intre care se afla si ecarisajul. Practic, Decizia nr. 1054 din 4 iunie 2020, pronunţată de Secţia I civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, publicată în în Buletinul Casaţiei nr. 1/2020, pag. 67-79 stabileşte un precedent judiciar important referitor la răspunderea instituţiei Primarului care este responsabilă pentru activitatea serviciilor publice din subordine, prin urmare în orice situaţie în care un serviciu public nu funcţionează corespunzător, primarul răspunde alături de Unitatea administrativ teritorială”, transmit oficialii Asociaţiei.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-05-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE