2021-07-27 00:05

Dan Voiculescu, Camelia Voiculescu şi Sorin Alexandrescu au fost chemaţi la DNA

 |  12:14
Dan Voiculescu, Camelia Voiculescu şi Sorin Alexandrescu au fost chemaţi la DNA

Dan Voiculescu, Camelia Voiculescu şi Sorin Alexandrescu au fost chemaţi astăzi la DNA. Ei sunt anchetaţi de procurorii anticorupţie pentru şantaj şi complicitate la şantaj.

Dan Voiculescu, fiica sa Camelia şi Sorin Alexandrescu, directorul general al Antena TV Group, s-au prezentat în această dimineaţă la DNA. Ei sunt cercetaţi în dosarul de şantaj la adresa lui Ioan Bendei, administratorul RCS&RDS. Cei trei au intrat în sediul DNA fără a face declaraţii.

Surse judiciare au declarat că membrii familiei Voiculescu au fost chemaţi la DNA pentru a lua act de învinuirile care li se aduc, potrivit Mediafax.

Alexandrescu a fost arestat preventiv din 31 mai până pe 6 iunie, dar a fost eliberat de Tribunalul Bucureşti pentru a fi judecat în stare de libertate şi i s-a impus interdicţia de a părăsi ţara.

Procurorii DNA susţin că Alexandrescu a încercat să îl oblige pe Bendei să semneze un contract pe cinci ani, în valoare de 7,2 milioane de euro anual. Sorin Alexandrescu l-ar fi ameninţat pe directorul RCS&RDS că dacă nu încheie un contract cu în condiţii prestabilite, impuse de Antena TV Group, va face publice fapte presupus compromiţătoare pentru acesta. Alexandrescu s-ar fi mulţumit în sfârşit cu un contract de 4 milioane de euro pe cinci ani.

Cercetările au fost extinse pe 11 iulie când s-a dispus începerea urmării penale faţă de Camelia Voiculescu, în calitate de asociat la SC Antena TV Group SA şi SC Intact Publishing SRL. Dan Voiculescu a fost inclus în dosar sub învinuirea de complicitate la şantaj.

DNA a anunţat pe 25 iulie că a început urmărirea penală a SC Antena 3 SA. Directorul postului, Mihai Gâdea, a fost chemat atunci la sediul instituţiei în calitate de martor la şantaj.

Membrii familiei Voiculescu resping acuzaţiile. Sorin Alexandrescu a făcut o plângere penală pe numele lui Bendei pentru denunţ calomnios, iar Antena 3 a cerut încetarea anchetelor.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2013-09-19

In legatura cu acest articol...

UPDATE. Sentinţa în dosarul ICA al lui Voiculescu a fost amânată pentru 26 septembrie

ŞANTAJ. Camelia Voiculescu, aproape de judecată

Dan Voiculescu: N-ar fi trebuit să venim, pentru că organele doamnei Udrea şi ale domnului Băsescu au dat verdictul

DNA: Omul lui Voiculescu de la APIA, Aurel Pană, director adjunct, şi Mugur Voinea, ambii membri PC, acuzaţi de mită şi trafic de influenţă

Dan Voiculescu: Discuţia mea cu Alexandrescu era despre procesele pe care trustul le are cu RCS-RDS

UPDATE. Dan Voiculescu urmărit penal în dosarul RCS&RDS-Antena 3
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE