2020-10-20 12:31

Curtea de Conturi a descins la Otopeni! Edilul și mai mulți șefi din instituție s-au ales cu dosar penal

 |  16:59
Curtea de Conturi a descins la Otopeni! Edilul și mai mulți șefi din instituție s-au ales cu dosar penal

Curtea de Conturi i-a dat pe mâna anchetatorilor pe șefii din Primăria orașului Otopeni.

IGPR a deschis un dosar penal pe numele edilului din Otopeni, Silviu Constantin Gheorghe, și pe numele altor funcționari din cadrul instituției.

Ancheta, deschisă după ce Curtea de Conturi a făcut mai multe controale, vizează felul în care s-au cheltuit banii publici, dar și atribuirea unor contracte sau creditele de peste 40.000.000 de euro pe care Primăria le-a făcut în ultimii 10 ani, de când este actualul edil.

Orașul cel mai bogat din Nordul Capitalei a cheltuit, în ultimul deceniu, bani pe achiziții de bunuri și servicii supraevaluate și contracte „cadou”, încheiate prin încredințări directe.

Mai mult, anchetatorii au descoperit și infracțiuni de fals în acte privind achiziționarea de echipamente de joacă pentru copii sau procese verbale privind pontajul pentru „bodygarzii” de la AKA SEKURITY, care lipsesc deși banii au fost încasați.

Dar asta nu e tot, cei de la Curtea de Conturi au mai constat că au fost plătite de mai multe ori sume de bani pentru același serviciu public sau că au fost plătiți cu bani grei avocați care nu au ajuns niciodată la bară într-un dosar care să-l fi avut Primăria.

Bomboana pe colivă a fost însă documentarea cumpărăturilor personale făcute de edilul din Otopeni și de alți funcționari, și decontate pe partea de protocol, din bani publici. Firmele care au prejudiciat bugetul cetățenilor din Otopeni sunt și ele în atenția anchetatorilor.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-06-05Parerea ta...

CIORDEALA
05 Iun 2020

Papagal sadea . Au zis ca merg si la primaria mare si a fost vrajala
CONSTANTIN
08 Iun 2020

Mosierul ramane tot mosier.El semneaza ,el dispune de fondurile banesti intrate in contul primariei!!Doar nu era sa se duca la primaria Capitalei ,peste amarata de Frea !! Dosar penal??Gluma estye rasuflata!!Cine si cand se ocupa de toate matrapazlacurile acestor gainari!!Sunt alti condamnati pe 8 ani de puscarie si tot sfideaza cetateni/doreste sa fie iarasi primar/!! OLa cat se fura,la cati sunt condamnati,la cati bani au fost recuperati , astuia ii vine randul peste n ani,atunci cand banii sunt papati demult iar primarul va fi lut!!!
MăDăLIN
10 Iun 2020

La pușcărie cu escroci si sechestru pe imobilele deținute blocarea conturilor autoturismele luate pentru recuperarea prejudiciului sa furat ENORM de mult în cele 5 s-au 6 mandate și ei declară că sunt nevinovati.Escroci ca mulți alții din țara asta.
CETATEANUL.
20 Iun 2020

IN ATENTIA DNA. CONFORM EV. ZILEI :Primaria Otopeni nu a derulat, din 2008, nicio achizitie publica potrivit legii, sustine presedintele Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMAP), Cristina Traila IN 2011!!!! In aceste conditii, suma cheltuita fara a organiza licitatii publice ar insuma 44 de milioane de euro, subliniaza Evenimentul Zilei. PRIMARUL OTOPENIULUI S-A SPERIAT SI SE SPUNE CA A BATUT PALMA CU OMUL ELENEI UDREA - NELU IORDACHE . MIZA ERA DE 200 SI CEVA DE MILIOANE EURO PENTRU REALIZAREA INTREGII INFRASTRUCTURI DIN OTOPENI. A FOST UN SINGUR CANDIDAT ROMSTRADE A LUI NELU IORDACHE. NELU IORDACHE INCEPE IN FORTA LUCRARILE IN OTOPENI CU CATIVA OAMENI SI CATEVA UTILAJE. ASTA ERA IN 2012 !!!! PRIMARUL SE IMPACA CU CRISTINA TRAILA SI ELENA UDREA. ORICE AMENINTARE LA ADRESA PRIMARULUI INCETEAZA. LA SCURT TIMP CADE GUVERNUL BOC. . DISPAR CRISTINA TRAILA SI ELENA UDREA DIN GUVERN APARE PONTA. PONTA CONFORM CELOR RELATATE IN ZIARELE VREMII SE INTALNESTE PE UN SEGMENT DE AUTOSTRADA UNDE LUCRA IORDACHE ( PONTA STIIND CA IORDACHE ERA OMUL ELENEI UDREA MINISTRUL DEZVOLTARII ), CU ACESTA ,SI II SPUNE DIRECT CA A DETURNAT BANI DIN FONDURI EUROPENE CA SA CUMPERE TERENURI IN ADUNATII COPACENI UNDE URMA SA APARA UN AEROPORT AL LUI IORDACHE. PESTE 3 ZILE IORDACHE E ARESTAT SI DE ATUNCI DA CU SUBSEMNATUL LA DNA. PRIMARUL SCAPA BASMA CURATA ( CAND ERA SPERIAT SPUNEA CA NU MAI CANDIDEAZA SAU CA ISI DA DEMISIA). .ACUM CU FORTE PROASPETE ISI TRIMITE COPILUL PARLAMENTAR SI CONTINUA UN FEL DE CONDUCERE FEUDALA A OTOPENIULUI DIN CARE NU SE INTELEGE DECAT CA VREA SA SE RAZBUNE PE LOCUITORII DIN STANGA OTOPENIULUI , NU FACE ACTUALIZAREA PUG CARE ARE PESTE 20 DE ANI.ESTE INCONJURAT DE CIRACI SI FACE CE VREA EL. NICI UN CONSILIER - MAI ALES CEI DE LA URBANISM -NU STIU NIMIC DESPRE CE VREA SA FACA SEFUL IN CONTINUARE. EL ESTE FAC TOTUM IN OTOPENI!!!!! ASA A AJUNS, DATORITA CONDUCERI,I A TRE
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE