2024-04-20 12:43

Cum a ajuns designerul Vioricăi Dăncilă DIRECTOR al unui important Centru Cultural

 |  18:36
Cum a ajuns designerul Vioricăi Dăncilă DIRECTOR al unui important Centru Cultural

Designerul vestimentar Nausica Mircea (47 de ani), cunoscuta in lumea modei din Romania, detinatoare a unor premii nationale si internationale la festivaluri de profil, va fi noul director al Centrului Cultural Vrancea.

Nausica a castigat concursul organizat de Consiliul Judetean Vrancea, institutie careia i se subordoneaza structura culturala care este finantata de la bugetul judetului, dezvăluie Ziare.com.

Candidatura ei la acest post a fost o surpriza in mediul politic local, mai ales ca a activat toata cariera, timp de 23 de ani, in domeniul modei. Pana acum a avut doar legaturi intamplatoare cu zona culturii traditionale, de care se va ocupa de acum inainte.

In cadrul concursului organizat de Consiliul Judetean Vrancea, candidatii au fost obligati sa aiba studii superioare fie juridice, fie in domeniul artelor. Nausica Mircea, absolventa de facultate de Drept, a bifat prima conditie.

Designerul vestimentar a surclasat in competitie un profesor de la Liceul de Arte din Focsani, care avea studii superioare in domeniul artelor.

In urma cu doua luni, Nausica dezvaluia ca s-a ocupat personal de vestimentatia Viorica Dancila, in vremea cand aceasta din urma era prim-ministru, cu care a ramas in relatie si in prezent.

"Majoritatea criticilor de moda au apreciat tinutele si stilul doamnei premier. M-a creditat, iar eu am reusit sa dau frau liber creativitatii si am conturat tinute clasice, discrete, decente si elegante, am indraznit culori tari si linii simple cu un dram de chic sau de ceva din personalitatea doamnei in fiecare tinuta. Nu am facut niciodata tam-tam pe subiect, nu am vrut sa ies in evidenta, dar m-am bucurat de fiecare data cand o vedeam cu cata naturalete si eleganta imi poarta creatiile", povestea Nausica.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-05-19



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE