2024-04-25 10:48

Cine este românul care ar fi încercat să-l ASASINEZE pe procurorul general Ivan Gheșev

 |  14:08
Cine este românul care ar fi încercat să-l ASASINEZE pe procurorul general Ivan Gheșev

Presa bulgară a publicat numele unui cetățean român implicat într-un complot vizând eliminarea fizică a procurorului general din Bulgaria, Ivan Gheșev. Publicația "Trud" relatează, într-un material din 20 martie, anul curent, că românul Ovidiu Semenescu - despre care sursa citată notează că s-ar ascunde în Elveția - este citat în documente publicate de procuratura statului bulgar.

Materialul este ilustrat cu o fotografie (imaginea următoare) în care nu apare Semenescu, dar în care apar, în schimb, alți trei bărbați, însoțită de explicația: "Atanas Ciobanov, Dimitar Stoianov (Mitko BIRD) și românul Attila Biro".

În spate, se distinge un panou cu un material pe care scrie "Folosirea abuzivă a fondurilor europene" și pe care se poate remarca sigla organizației investigative "Rise".

Din informațiile și interceptările investigatorilor bulgari, reiese că Semenescu ar fi finanțat "măsuri active" împotriva reprezentanților procuraturii și ai Ministerului de Interne din țara vecină, scrie "Trud".

Materialul din "Trud" face referire la o întâlnire convocată la un hotel - numit "Forum" - la care ar fi participat circa 20 de ziariști bulgari și români, pentru a fi instruiți în "jurnalism de investigație".

Este menționat numele Attila Biro, "un partener român al lui Ciobanov și Stoianov", participant la întâlnire, conform sursei citate.

Ziar bulgar: "Românul Semenescu ar fi fost asociat cu șefi ai Securității și ar fi sub patronajul serviciilor străine de informații"

"Instruirea confirmă, de fapt, teza procuraturii privind existența unor legături strânse între oligarhii bulgari și șefii organizației criminale cu românul Ovidiu Semenescu. Sub tutela acestuia, Ciobanov, Mitko-BIRD și Biro vor pretinde că sunt, timp de patru zile, lectori la Sofia", scrie Trud.

"Despre Ovidiu Semenescu se știu puține lucruri în țara noastră, în afară de faptul că este implicat într-un dosar de șantaj pentru care a fost emis un mandat european de arestare. Semenescu ar acționa și în Elveția, având un pașaport francez.

În România, se știe că a fost asociat în trecut cu șefi de rang înalt ai poliției politice totalitare - Securitatea - iar ulterior a început să facă 'favoruri specifice' serviciilor străine de informații, sub al căror patronaj pare să se afle și în prezent", se spune în publicația bulgară citată de Antena 3.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-05-02



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE