2022-05-25 16:25

Cine este dubiosul afacerist Gherasim, omul cu valuta de pe Otopeni

 |  12:18
Cine este dubiosul afacerist Gherasim, omul cu valuta de pe Otopeni

Dacă există vreo „marfă” de care România nu a dus niciodată lipsă în cele peste trei decenii care au trecut de la Revoluție, și din care și acum are excedent, sunt combinatorii, afaceriștii dubioși care-și folosesc afacerile drept trambulină ca să intre în politică, pentru ca mai apoi să pună politica în slujba propriilor afaceri.

Unora, mai plini de inițiativă, nu le ajunge doar combinația politică-afaceri, și atunci amestecă și masoneria în tot acest „ghiveci” menit să le sature foamea de bani.

Că până la urmă ăsta este scopul, nu? 

Și o vreme chiar le merge. Doar că ulciorul nu merge de multe ori la apă, mai ales dacă este și ciobit…

Un asemenea personaj este Gabriel Lucian Gherasim, fost consilier județean de Ilfov, apropiat politic de gașca lui Pandele de la Voluntari și, mai apoi, de UNPR-ul generalului Oprea, dar și mason itinerant pe la mai multe rituri și loje de tristă amintire. 

Gherasim a fost, și poate încă mai este, apropiat de „Don” Iulian Moisescu, autointitulatul lider al „Cavalerilor de Malta”, UNPR-ist de frunte și el și, de asemenea, fost consilier județean Ilfov. Moisescu a fost anchetat pentru o evaziune fiscală de 500.000 de euro realizată prin intermediul firmei sale de pază.

Deocamdată, Gherasim a fost relativ ferit de combinații penale în afaceri, în schimb în viața personală gurile rele zic că ar fi destul de înclinat spre folosirea în exces de substanțe care provoacă o euforie ușor nejustificată.

Totuși, se pare că în ultima vreme firmele sale au început să dea faliment în serie, și nici casele de schimb Adriatica, afacerea sa de bază, nu se simt prea bine.

Umblă zvonul că locațiile pe care le are închiriate în Aeroportul Otopeni, unde are un cvasi-monopol pe zona de exchange, au fost obținute prin metode nu tocmai în regulă, iar anumite autorități ale statului ar fi început să se uite mai atent la ce scrie în respectivele contracte și, mai ales, în ce condiții au fost ele încheiate.

Nu de alta, dar poate ar fi cazul ca și companiile de stat să fie mai atente cu cine și de ce se asociază și, mai ales, cum le poate afecta acest lucru imaginea la un moment dat…


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-05-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE