2023-02-02 19:54

Ce SANCȚIUNE a primit coordonatorul TEZEI de DOCTORAT a ministrului Lucian Bode

 |  12:51
Ce SANCȚIUNE a primit coordonatorul TEZEI de DOCTORAT a ministrului Lucian Bode

La solicitarea Edupedu.ro, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca a anunțat că Adrian Ivan, coordonatorul tezei de doctorat a ministrului Lucian Bode și rector al Academiei Naționale de Informații „Mihai Viteazul” a SRI, nu va mai coordona în următorii doi ani lucrări de doctorat la instituția de învățământ superior din Cluj.

Pe 11 ianuarie 2023, Comisia de etică a Universității Babeș-Bolyai a anunțat că teza de doctorat a ministrului de Interne, Lucian Bode este profund viciată și că „suspiciunile de plagiat se confirmă în marea lor majoritate”.

În răspunsul la solicitarea Edupedu.ro, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) spune că și profesorul Adrian Ivan „a solicitat la rândul său acest lucru (n.r. - ca în următorii 2 ani să nu îi mai fie alocate locuri de doctorat), motivat și de presiunea sarcinilor manageriale cu implicații asupra urmăririi cu atenție a activității doctoranzilor”.

Mai mult, UBB a decis ca și cursul predat de Adrian Ivan la școala doctorală a universității să fie preluat de un alt profesor: „Pentru a nu fi sub presiunea sarcinilor multiple, cu efecte negative asupra actelor academice, până la încheierea activității manageriale la Academia Națională de Informații „Mihai Viteazu”, cursul “Metode generale de cercetare și metodica elaborării de lucrări științifice” a fost preluat de către cercetătorul Sergiu Gherghina (conferențiar și la Universitatea din Glasgow) începând cu anul universitar 2022-2023”.

Comisia de etică a Universității Babeș-Bolyai a analizat teza de doctorat a ministrului de Interne, Lucian Bode, și a ajuns la concluzia că „suspiciunile de plagiat se confirmă în marea lor majoritate”, iar „abaterile etice constatate sunt suficient de importante pentru a concluziona că teza este profund viciată”. Comisia de Etică i-a cerut lui Bode corecturi la teză și retragerea cărții publicate pe baza tezei. De asemenea, a sesizat CNATDCU/Consiliul Național de Etică a Cercetării „pentru demersuri suplimentare, în condițiile legii”.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-01-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE