2021-08-03 01:03

CAUZA exploziei de la Rafinăria Petromidia din Năvădari

 |  11:22
CAUZA exploziei de la Rafinăria Petromidia din Năvădari

Directorul general al Rompetrol Rafinare, Felix Crudu-Teşloveanu, a afirmat că incendiul de la Petromidia a apărut la instalaţia de hidrofinare benzină, iar suflul propagat a generat încă trei focare, cauza probabilă fiind fisurarea unei conducte.

„La prima vedere, dar o să investigăm cu autoritățile și cu experții, a fost o conductă care s-a fisurat, nu cunoaștem detalii, a apărut flacără. Noi am acționat: se intervine cu planul de urgență, se opresc toate instalațiile, se deschid toate aerisirile, se depresurizează, se deschid toate liniile de stingere incendii, sunt măsuri specifice. (...) Nu e o eroare umană cu siguranță, o să investigăm și o să vedem, un  echipament care a cedat”, a mai spus Felix Crudu la Antena 3.

„Suflul propagat a generat încă trei focare. Din nefericire, unul dintre colegii care opera în zonă a fost prins de suflul acestei explozii. În timpul intervențiilor s-au făcut eforturi disperate de a-l găsi. Au intrat echipați cu echipament special de protecție împotriva focului. Într-un final am reușit să-l găsim, din păcate nu s-a mai putut face nimic”.

Conform acestuia, instalațiile de la Petromidia au fost în revizie anul trecut, iar compania are toate verificările la zi. O explozie urmată de incendiu s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia din Năvodari.

Localnicii din Năvodari au primit mesaj RO-ALERT după explozie, fiind sfătuiți să nu stea la mai puțin de un kilometru de zona exploziei, să rămână în locuințe și să închidă geamurile.

O persoană a murit, iar alte patru au fost rănite.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-07-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE