2024-04-23 15:31

Care sunt cele cinci HOTELURI din București, Snagov și Otopeni care au fost amendate drastic de ANPC

 |  15:08
Care sunt cele cinci HOTELURI din București, Snagov și Otopeni care au fost amendate drastic de ANPC

Comisarii ANPC au amendat cu zeci de mii de lei cinci hoteluri din Bucureşti, Snagov şi Otopeni, după neregulile constatate în timpul controalelor efectuate la aceste unităţi hoteliere.

Cele cinci hoteluri sancționate au fost Caro şi Minerva, din Bucureşti, Galliard Lake din Snagov şi Monopoly şi Vienna House din Otopeni. Pe lângă amenzile aplicate, reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor au mai decis oprirea temporară a prestării de servicii până la remedierea deficienţelor pentru 19 camere de la Hotel Caro şi a acelor două bucătării de care dispune locaţia, trei camere de la Hotel Minerva, două camere de la Hotel Vienna House, o cameră de la Hotel Monopoly şi bucătăria Hotelului Galliard Lake. De asemenea, a fost oprită definitiv de la comercializare o cantitate de peste 250 kg de produse alimentare, în valoare de circa 11.000 lei, scrie Agerpres.

Abaterile constatate de echipele de control, în spaţiile destinate alimentaţiei publice, au fost: folosirea unor bucătării care pot pune în pericol sănătatea consumatorilor, schimbarea stării termice a produselor, utilizarea unor produse alimentare cu data limită de consum depăşită, utilizarea unor agregate frigorifice neigienizate corespunzător, cu grătare cu vopsea exfoliată, urme de rugină, chedere depreciate, cu ventilatoare care prezentau depuneri de praf şi impurităţi, folosirea unor lăzi frigorifice cu depuneri masive de gheaţă pe pereţii agregatelor, utilizarea unor grătare şi cuptoare neigienizate corespunzător, cu urme grosiere de grăsime arsă, praf şi resturi alimentare, existenţa, în spaţiul de lucru, a unui paviment şi a unor pereţi deterioraţi, cu spărturi şi exfoliere de vopsea lavabilă, care nu pot fi igienizate corespunzător, utilizarea unor ustensile de bucătărie neprofesionale, cu grad ridicat de uzură, folosirea unor produse alimentare fără eticheta cu elemente de identificare şi caracterizare, precum şi fără data limită de consum, nerespectarea condiţiilor de temperatură pentru păstrarea unor preparate, depozitare în condiţii necorespunzătoare a unor produse alimentare, lipsa menţiunilor privitoare la ingredientele care pot cauza alergii sau intoleranţe, în lista meniu a restaurantului.

În spaţiile de cazare, comisarii ANPC au descoperit folosirea unor camere neigienizate, cu condiţii igienico-santiare precare, cu protecţii de saltea rupte, cu fire de păr, pătate, depuneri de praf în strat grosier, existenţa în cameră a unor obiecte sanitare depreciate, ciobite şi folosirea unor mape cu informaţii incomplete pentru turişti.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-07-07



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE