2021-07-28 16:40

CÂNTĂ LA POLIŢIE. Randi, acuzat că a fentat Fiscul

 |  21:00
CÂNTĂ LA POLIŢIE. Randi, acuzat că a fentat Fiscul

Andrei Ştefan Ropcea, cunoscut ca Randi, component al trupei Morandi, şi fratele acestuia, au fost audiaţi ieri la sediul Poliţiei Ilfov, în urma percheziţiilor care au avut loc într-un dosar de evaziune fiscală în care prejudiciul a fost evaluat la aproximativ 100.000 de euro. În cursul serii, poliţiştii l-au reţinut pe fratele artistului pentru evaziune fiscală. Randi a declarat, la ieşirea din sediul Poliţiei Ilfov, că nu a făcut nici o evaziune fiscală, iar faptul că este cercetat nu înseamnă că este vinovat, precizând că el şi fratele lui sunt suspectaţi, nu acuzaţi.

Cântăreţul susţine că este nevinovat şi că le-a spus anchetatorilor că nu ştie nimic despre evaziunea fiscală, el făcând muzică de dimineaţa până seara în studio. Artistul a adăugat că nu a semnat nici un contract, el fiind în firmă “doar cu numele”. “Eu nu mă ocup cu nimic (n.n. - în firmă), eu sunt cu numele acolo, am finanţat, e o afacere de familie. Fratele meu e împuternicit. Nu suntem acuzaţi, suntem suspectaţi, nu suntem vinovaţi, suntem cercetaţi”, a spus Randi. Oficiali din Poliţia Ilfov au declarat că atât pe numele lui Andrei Ştefan Ropcea, cât şi pe numele fratelui acestuia a fost începută urmărirea penală pentru evaziune fiscală, iar alte două persoane au fost duse la sediul instituţiei pentru audieri. Poliţiştii ilfoveni au descins ieri-dimineaţă la patru adrese, două în Bucureşti, acasă la Randi şi la fratele său şi două în Otopeni, unde locuieşte contabila societăţii şi este sediul firmei administrate de Randi.

Pagubă la buget, 100.000 de euro

Poliţia Ilfov a precizat, într-un comunicat de presă, că poliţiştii de investigare a fraudelor s-au sesizat din oficiu în luna februarie cu privire la faptul că “reprezentanţii legali ai unei societăţi comerciale, cu profil de activitate organizare de evenimente, nu ar plăti către stat impozitul pe profit şi TVA-ul aferent”. “În urma investigaţiilor efectuate, sub directa coordonare a Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, a reieşit faptul că, în perioada 2011-2012, doi bărbaţi, administrator, respectiv împuternicit în cadrul societăţii, au prestat servicii de organizare evenimente, pentru care nu au înregistrat în contabilitate veniturile realizate, creând un prejudiciu bugetului de stat de aproximativ 100.000 de euro”, se arată în comunicatul citat. La un punct de lucru al societăţii poliţiştii au descoperit mai multe contracte de prestări servicii, precum şi evidenţe contabile duble, care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, a precizat Poliţia Ilfov. Potrivit unor surse apropiate anchetei, Randi şi fratele acestuia, Alexandru Ropcea, deţin o firmă, “Famous Production”, prin intermediul căreia ar fi organizat mai multe evenimente la un restaurant din oraşul Otopeni, însă nu ar fi trecut onorariile în contabilitate. Aceştia ar fi încasat pentru organizarea unui eveniment între 10.000 şi 15.000 de euro, însă ar fi trecut în actele contabile numai sumele achitate de clienţi în avans, care nu depăşeau 3.000 de euro.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 639874-03-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE