2021-09-24 07:08

CANCAN.ro: Întâlnire de taină între „mafiotul de la ANIF” și „săgeata” baronilor din OLT. Cei doi au sărbătorit o lovitură de peste 50 de milioane de euro!

 |  12:48
CANCAN.ro: Întâlnire de taină între „mafiotul de la ANIF” și „săgeata” baronilor din OLT. Cei doi au sărbătorit o lovitură de peste 50 de milioane de euro!

Potrivit Cancan.ro, o întâlnire „de taină” s-a desfășurat, marți seară, la Trattoria Adagio din București, între deputatul Marius Iancu și președintele ANIF (Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare), Florin Ionuț Barbu, zis și „Busi”.

Conform Cancan.ro, marți seară ar fi fost sărbătorită o “afacere” care se ridică la peste 50 de milioane de euro, în care ar fi inclusă și o ultimă “lovitură”, dată înainte de o preconizată cădere a Guvernului, ca urmare a moțiunii de cenzură.

Despre deputatul Marius Iancu se spune că este, nici mai mult și nici mai puțin, „omul de casă” al președintelui Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu. Tototdată, Marius Iancu este fost director al Spitalului de Psihiatrie Schitu-Greci și fratele primarului de la Valea Mare, iar Marius Oprescu este „mâna dreaptă” a baronului local Paul Stănescu.

Același deputat Marius Iancu este partener cu un anume Vali Țițirigă, personaj care câștigă mai toate licitațiile cu greutate în zonă, numai de la ANIF adunând, în acest fel, contracte de 50 de milioane de euro.

Potrivit Cancan.ro, pe data de 13 septembrie 2019, omul de afaceri Vali Țițirigă (firma Wagramer Termo 2000 SRL)  dă o lovitură de proporții și câștigă o licitație ”grea” organizată de ANIF – ”Proiectare (unde este cazul), asistenţă tehnică (unde este cazul) și execuție lucrări pentru următoarele sedii aparținând Inspectoratului de Stat în Construcții: Lotul 1 : Execuție lucrări pentru obiectivul de «Efectuare lucrări de reparații capitale respectiv: restaurare, consolidare, modernizare, recompartimentări interioare și extindere, amenajare incintă și împrejmuire, etc. și reparații la corpurile anexă ale sediului Inspectoratului Județean în Construcții Olt» + Lotul 3: Proiectare, asistenţă tehnică și execuție lucrări pentru obiectivul de investiții «Construire sediu Inspectoratul Județean în Construcții Vâlcea»)”.

Este vorba despre sume impresionante – 1.481.601,79 RON – LOT 1 – si 2.655.923,09 RON – LOT 3. Dar această victorie nu este altceva decât urmarea altor succese financiare spectaculoase, demne de a fi semnalate în context.

– 06.08.2019 – „Modernizarea si retehnologizarea infrastructurii de irigații PLOT SPP10 din cadrul OUAI Găneasa, județul Olt” finanţat prin PNDR, – Submăsura 4.3 – Investiții pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole și silvice”. 

– 16.07.2019 – „Proiectare și execuție Reabilitare termica Bloc Central (Corp C1 + Corp C10)”.

– 31.07.2018 – „Proiectare și execuție lucrari «Extindere și schimbare de destinatie corp C1 demolare corp C2,C3,C4,C5 la imobil creșa nr.1, în vederea aducerii in

stare de funcționare și desfășurării de activități medicale»”.

– 28.06.2018 – „Lucrări de întreținere și reparații în amenajările de îmbunătățiri funciare din cadrul Filialelor Teritoriale ale Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare – Rev. 20″.

Wagramer Termo 2000 SRL, bani mulți și în 2018

 

Una din societăţile holdingului a câştigat un contract de peste 27 de milioane de lei de la ANIF pentru reabilitarea sistemului de irigaţii de la Sinoe, în urma unei licitaţii cu o valoare totală de circa 200 de milioane de lei.

Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF) a atribuit – pe 18 octombrie 2018 – un contract privind „Execuţia lucrărilor pentru obiectivele de investiţii aflate în administrarea ANIF, din cadrul Programului Naţional de Reabilitare a Infrastructurii Principale de Irigaţii din România – etapa I – 4 loturi”.

Valoarea estimată, iniţial, a licitaţiei lansate pe 11 aprilie 2018 era de 196.006.404,48 lei, fără TVA, în timp ce valoarea finală a acordurilor încheiate pentru cele patru loturi a fost de 177.802.278,21 lei, fără TVA, conform replicaonline.ro.

Din ofertele primite, ANIF a ales trei câștigători, numai că felia „suculentă” a fost adjudecată tocmai de Wagramer Termo 2000 SRL din Slatina (firma lui Vali Țițirigă), care va primi pentru loturile câştigate 67.736.349,51 lei, fără TVA. 

sursa FOTO: CANCAN.ro


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2019-10-03Parerea ta...

CIORDEALA
03 Oct 2019

Dormiti , dormiti , noi va pazim
ION
05 Oct 2019

Poate se vine in control pe la Serviciul achizitii de la Anif, la Administrativ si Resurse sa se vada dosarele duble de angajati si restul . Nu exista program de lucru, se semneaza condica odata la 3 saptamani , se vine cu copii ca la afterschool.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE