2022-08-10 23:40

Bani FURAȚI dintr-un fond privat de pensii. Angajaţii băncii şi-au cumpărat vacanţe de lux

 |  15:02
Bani FURAȚI dintr-un fond privat de pensii. Angajaţii băncii şi-au cumpărat vacanţe de lux

Doi angajaţi ai unei bănci care administrează un fond privat de pensii, dar şi alţi complici, au furat zeci de milioane de lei din pensiile clienţilor pentru a-şi cumpăra ceasuri şi vacanţe de lux.

În această dimineaţă, poliţiştii şi procurorii din Bucureşti au descins în 48 de locaţii din Bucureşti şi numeroase alte judeţe în dosarul de delapidare de la fondul privat de pensii administrat de o bancă din România.

Totul după anchetatorii au descoperit că doi angajaţi ai băncii, împreună cu alţi complici, ar fi delapidat peste 23 de milioane de lei din fondul privat de pensii pentru a cumpăra ceasuri şi vacanţe de lux.

"Astăzi, 30 iunie 2022, polițiștii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București - Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Sector 1, cu sprijinul Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, pune în aplicare 48 de mandate de percheziție domiciliară, 80 de mandate de aducere și 32 de ordonanțe de ridicare înscrisuri la adrese din București și județele Ilfov, Teleorman, Constanța, Tulcea, Olt, Prahova, Dâmbovița, Sibiu, Brașov, Vâlcea, Vrancea și Gorj, într-o cauză penală privind săvârşirea infracțiunii de delapidare.

În fapt, la începutul lunii mai 2022, administratorii unui fond privat de pensii, asociat unei unități bancare, au sesizat lipsa unor documente justificative pentru operațiuni de debitare a unor conturi de depozit, în cuantum de aproximativ 22 de milioane de lei. 

În urma probatorului administrat a reieșit faptul că sunt întrunite elementele constitutive ale infracțiunilor de delapidare (726 acte materiale),  complicitate la delapidare, fals intelectual, uz de fals și fals în declarații, fapte ce au fost reținute în sarcina a 15 persoane fizice, dintre care doi angajați din cadrul unei unității bancare și mai multe persoane juridice.

Astfel, s-a reținut că în perioada 2019- 2022, două persoane angajate în cadrul băncii, cu sprijinul unor apropiați și a 7 persoane juridice, și-ar fi însușit și folosit în interes personal suma de 23,5 milioane de lei, din conturile fondului privat de pensii. 

Debitarea conturilor s-ar fi realizat atât prin transfer direct către conturile bănuiților și ale celorlalte persoane fizice, cât și prin transfer către conturile unor persoane juridice, sub forma unor plăți pentru achiziții bunuri ori servicii fictive.

Acțiunea beneficiază de sprijinul mai multor subunității de poliție din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului, precum și din partea inspectoratelor de poliţie ale județelor Ilfov, Teleorman, Constanța, Tulcea, Olt, Prahova, Dâmbovița, Sibiu, Brașov, Vâlcea, Vrancea, Argeș și Gorj.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române", se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-06-30Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE