2024-04-26 02:31

Asistentă medicală de pediatrie, dată afară din spital după ce a adresat injurii unor părinți veniți cu bebelușul cu febră

 |  15:26
Asistentă medicală de pediatrie, dată afară din spital după ce a adresat injurii unor părinți veniți cu bebelușul cu febră

O asistentă medicală de pe secţia de Pediatrie a Unităţii de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sf. Pantelimon" Focşani a fost data afară după ce ar fi avut un comportament suburban faţă de doi părinți care au venit la ora 05.20 dimineața la spital cu fetița lor de 11 luni care avea febră.

repetat al abaterii disciplinare al asistentei medicale, aceasta fiind anterior sancţionată pentru săvârşirea unei abateri disciplinare similare, (...), nerespectarea oricăreia dintre obligaţiile prevăzute la art. 66 din Regulamentul (spitalului - n.r.), precum şi atitudinea necorespunzătoare şi comportamentul nepoliticos şi necivilizat faţă de pacienţi constituie abatere disciplinara gravă, (...) asistenta medicală din secţia pediatrie a fost sancţionată cu desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă, începând cu data de 6 septembrie”, au precizat reprezentanţii conducerii unităţii medicale, potrivit Agerpres.

Conducerea Spitalului Judeţean din Focșani a subliniat că toleranţa unităţii faţă de cadrele medicale care manifestă astfel de comportamente faţă de pacienţi este zero.

Plângerea a fost făcută de părinţii unui copil de 11 luni care, în noaptea de 17 iulie 2022, au ajuns la UPU Pediatrie şi au fost întâmpinaţi de asistenta de garda care ar fi avut faţă de aceştia un limbaj suburban şi un comportament inadecvat pentru un cadru medical.

După ce a făcut plângere către conducerea unităţii sanitare, femeia care a ajuns cu fetiţa de 11 luni la spital a relatat întâmplarea şi pe reţelele de socializare. ”Încep prin a vă povesti o întâmplare şi pentru a arăta încă o dată trista realitate a Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon" Focşani, de care m am lovit în această dimineaţă. Ajung la urgenţe cu fetiţa mea de 11 luni, la ora 5.20, având febră 39,3. Ciocănesc discret la uşa... nimic... Ciocănesc a doua oară, în continuare nimic. Împreună cu soţul meu, hotărâm să intrăm. Dintr-o dată, se deschide o altă uşă, de unde iese o "doamnă" abia trezită din somn, şi evident deranjată de prezenţa noastră. Se uită la noi, închide uşa şi spune următoarele, citez: "Să-mi bag pu**, îi găseşte dracii numai la ora asta să vină. Ferească Dumnezeu". Iniţial am crezut că nu aud bine, astfel i-am răspuns nedumerită: "Poftim?!", ea răspunzându-mi: "Ce poftim? Vă găsiţi doar la ora asta să veniţi". (Menţionez că toate astea ţipând). Vă spun sincer că am rămas şocată, nu-mi venea să cred că se întâmplă cu adevărat. Bineînţeles, nu o să spun că noi am tăcut din gură şi înghit nesimţirea acestei femei, am reacţionat, la care ea a început să ţipe că va suna la poliţie, încă nu ne-am lămurit pentru ce anume. Când am vrut să plecăm dânsa a mai spus: "Aţi venit să vadă doctorul copilul? Treceţi dracului să-l vad". Gardienii, probabil cunoscând situaţia, doar se uitau la noi şi a fost de ajuns să înţelegem că nu e ceva neobişnuit. Prin urmare am ameninţat-o pe dânsa că o voi filma dacă nu încetează să urle şi a hotărât să închidă geamul şi să tragă draperia. Îmi pare foarte rău, pentru că ştiu că nu suntem singurii care trec prin aşa ceva şi sunt nevoiţi să accepte asemenea comportamente din partea celor care nu merită nici măcar titlul pe care îl au. Prin urmare, am plecat acasă, cu un copil de 11 luni, cu temperatura de 39,3. Mulţumim Spitalului Judeţean!"", a scris pe pagina de Facebook femeia.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-09-06



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE