2021-04-20 20:44

ANCHETĂ la Maternitatea “Cuza Vodă” din Iași, unde doi bebeluși au MURIT din cauza unei bacterii agresive

 |  12:33
ANCHETĂ la Maternitatea “Cuza Vodă” din Iași, unde doi bebeluși au MURIT din cauza unei bacterii agresive

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a deschis o anchetă la Maternitatea ”Cuza Vodă” din Iaşi, unde patru bebeluşi ar fi fost infectaţi cu Klebsiella în secţia de neonatologie, iar din păcate doi dintre micuți au murit.

Mai mult decât atât, o sesizare a fost depusă şi la Poliţie

"A fost o infecţie asociată asistenţei medicale. E clară treaba acolo. E Klebisella preumoni. Au fost patru copii infectaţi, dintre care doi au decedat. Am început o anchetă chiar din ziua în care am fost anunţaţi de spital. Am efectuat un control medico sanitar. Într-adevăr, acolo este o problemă din cauza supraaglomerării, pentru că sunt primiţi copiii prematuri din toată regiunea. Ţinând cont că secţia de Terapie Intensivă Neonatologie 2 are aprobat un număr de 25 de paturi, uneori există şi 30 de paturi şi chiar mai mult pentru că deserveşte întreaga zonă a Moldovei şi secţia este în permanenţă supraaglomerată. În perioada iulie-noiembrie 2017 au fost asistaţi 318 nou-născuţi. Rata de mortalitate a fost cea mai mică pe ţară", a declarat Liviu Stafie, directorul DSP Iaşi.

"Deocamdată suntem într-o etapă preliminară, pentru că am prelevat şi noi probe de sanitaţie, de sterilităţi, de ape sterile, medici şi echipament personal. Aşteptăm rezultatele. Avem câteva posibile cauze pe care le-am putea lua în considerare”, a mai spus Stafie.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2017-11-30Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE